Črna kronika

Zloglasni Helerjev ovinek spet terjal smrtno žrtev

Gabrijel Toplak
5. 8. 2013, 11.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po podatkih policije je ena oseba umrla, tri so bile telesno poškodovane. Nesreča naj bi bila usodna za 43-letno sopotnico v vozilu znamke opel insignila, ki naj ne bi bila privezana z varnostnim pasom na sprednjem sedežu in je utrpela hude poškodbe glave.

Gabrijel Toplak
V blagem ovinku je voznik iz še neznanega vzroka zapeljal na nasprotni vozni pas.

Kakšno leto je minilo od zadnje nesreče v tako imenovanem Helerjevem ovinku v Zgornjem Dupleku, ki je v zadnjih letih že večkrat terjal visok krvni davek. V številnih prometnih nesrečah je namreč tam ena oseba že izgubila življenje, več jih je bilo poškodovanih, v soboto zvečer pa je v blagem levem ovinku v bližini gostišča Splavar v smeri iz Maribora proti Spodnjem Dupleku spet močno počilo.

Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Maribor, je sporočil, da je bil OKC PU Maribor tega dne ob 19.21 obveščen, da je v Zgornjem Dupleku prišlo do prometne nesreče med dvema osebnima avtomobiloma. »Po dosedanjih ugotovitvah je ena oseba v prometni nesreči umrla, tri so telesno poškodovane. Na kraju so reševalci in policisti, ogled vodi preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča  Maribor, navzoča pa je tudi dežurna državna tožilka Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru,« je še zapisal Šadl. Cesta iz Maribora proti Spodnjemu Dupleku je bila zaprta, obvoz so uredili po tamkajšnjih lokalnih cestah.

Po podatkih, ki jih je uspela pridobiti ekipa Sveta 24, pa naj bi bili nekateri udeleženci prometne nesreče Mariborčani, umrla pa naj bi prihajala iz Pobrežja. Kot so vedeli povedati tamkajšnji domačini, naj bi bil domnevni povzročitelj prometne nesreče 60-letni voznik vozila opel insignia, ki je vozil v smeri proti Mariboru. V blagem ovinku je iz še neznanega vzroka zapeljal na nasprotni vozni pas, kjer je trčil v nasproti vozeče vozilo znamke Mercedes, šlo pa naj bi za starejši model razreda E. Nesreča je bila usodna za sopotnico v vozilu znamke Opel, ki naj ne bi bila pripeta z varnostnim pasom in je v potniški kabini utrpela hude poškodbe glave. V nesreči so bili poškodovani še trije ljudje, ki so jih z reševalnimi vozili prepeljali v UKC Maribor, medtem ko je sopotnica iz vozila znamke Mercedes utrpela zgolj težje poškodbe. Na kraju nesreče so bili mariborski poklicni gasilci in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Dvorjane, ki so ponesrečene s tehničnim posegom rešili iz vozila, na obeh vozilih mariborskih registrskih oznak pa so odklopili tudi akumulatorje ter preprečili morebitno iztekanje goriva in olja.

Številne domačine, ki živijo ob tej cesti in jih je presenetil močan pok ter so prišli pogledat posledice prometne nesreče, dogodek niti ni toliko presenetil. Dejali so namreč, da so sicer na tej cesti pred leti zmanjšali najvišjo dovoljeno hitrost s 70 na 50 kilometrov na uro, a jih na pločnikih ni nič manj strah. Vozniki, kot kaže, prometnih znakov sploh ne upoštevajo, saj še kar naprej divjajo, cviljenje izpod pnevmatik v Helerjevem ovinku pa je pri mnogih voznikih, ne samo mlajših, postalo že tradicionalno.