Avto-moto

Cadillac razkril novi escalade

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
8. 10. 2013, 13.23
Posodobljeno: 8. 10. 2013, 13.36
Deli članek:

Cadillac je danes objavil videoposnetek z novim escalade-om.

Verjetno en glavnih predstavnikov pravih ameriških avtomobilov, Cadillac Escalade, je dobil naslednika. Cadillac je objavil prve videoposnetke velikega SUV-ja, katerega proizvodnja bo stekla naslednje leto. 

Novinec je precej predelan, a v glavnem ostaja podoben prejšnjemu. Cadillac se je odločil za evolucijo namesto revolucije. Največje spremembe opazimo šele v notranjosti, kjer se zdaj baha 12,3-palčni sklop digitalnih instrumentov in zabavno-informacijski sistem, bo pa na voljo tudi ambientna osvetlitev in okraski iz pravega lesa. 

Prednja sedeža bosta ogrevana in hlajena, za njima pa bosta postavljeni še dve sedežni vrsti. Poleg DVD- in Blu-Ray predvajalnikov ter obilice drugih zabavnih sistemov, bo v vozilu veliko tišje zaradi izboljšane izolacije in celo tehnologije BANC, Bose Active Noise Cancellation (zvočni valovi nasprotnih frekvenc motečega šuma).

Cadillac trdi, da je šasija zdaj bolj toga, hkrati pa ga je opremil z novim električnim volanom, tehnologijo Magnetic Ride Control, zadnjim zaklepom diferenciala in ESP-jem StabiliTrak. 

Novi escalade bo opremljen z večino moderne varnostne tehnike. Moč bo zagotavljal 6,2-litrski V8 s 313 kW moči in 623 Nm navora, spet pa bo s 6-stopenjskim avtomatskim menjalnikom.