tsdarila

Nakupujte preudarno!

M. G.
6. 12. 2015, 20.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Bliža se praznična nakupovalna evforija, kot ste verjetno že opazili, pa so nanjo pripravljeni tudi trgovci.

Trgovine nastavljajo pasti, v kakšnem Londonu je to najbolj opazno, kjer imajo vse trgovine odprta vrata, med ulico in njimi ni niti stopnice in te kar odnese vanje. Vonj, luči, izložbe, glasba, vse je del pasti, ki človeka mimogrede pritegne. A tem občutkom se vedno prepuščamo, še posebej ob praznikih.

Prijeten vonj
Ena od znanih tržnih strategij za pospeševanje prodaje je tudi vodenje po trgovini v smeri urinega kazalca, da je desničarjem kot prevladujoči skupini lažje z levo roko potiskati voziček in z dominantno desnico s polic grabiti produkte. Kot pravi Kline, tudi vonjave niso prepuščene naključju, številne trgovine uporabljajo blage parfume in osvežilnike zraka, saj je znano, da prijetni vonji ljudi naredijo bolj impulzivne.

Naredite seznam!
Tudi pri nakupovanju je tako pomembna samodisciplina. Preden stopite v trgovino, si naredite seznam, po kaj ste sploh namenjeni in se ga tudi držite. Če vam bo kakšna stvar, ki je nimate na seznamu, res všeč, se lahko ponjo vrnete, medtem pa bo dovolj časa za premislek, ali jo resnično potrebujete.

Po nakupih brez nakupovalnega vozička
Nakupovanje s partnerjem morda ni vedno zabavno, prednost pa je v tem, da imamo ob sebi nekoga, ki nas bo opozoril na nespametne nakupe in pospravil denarnico. Tudi nakupovalni vozi(čki) in vreče nam ne delajo usluge, saj imamo občutek, kot da jih moramo napolniti. Res da nam stvari ni treba nositi v rokah, a tako bi se vsaj prej napotili do blagajne.