Kdaj pomembna srečanja?

Mesečni horoskop za september za vsako astrološko znamenje napoveduje drugačen čas

Andreja Novak, astrologinja
1. 9. 2023, 15.40
Deli članek:

Danes vstopamo v september, mesec, ki prinaša dobro obdobje za razmislek, v katero smer želite zaživeti in kaj vam v življenju zares veliko pomeni.

Dreamstime
V tem mesecu bom imeli tudi energijsko zelo močan dan, jesensko enakonočje.

Prave nove aktivnosti se bodo začele šele v drugi polovici septembra, saj je Merkur do 15. še retrograden in bo upočasnjeval novo dogajanje. Ker se na začetku septembra (4. 9.) tudi Jupiter v znamenju bika obrne retrogradno, se lahko zaustavijo tudi nekateri večji projekti, če ste jih zasnovali preveč megalomansko ali optimistično in v osnovi brez prave papirologije. Do 23. septembra, ko Sonce preide v znamenje tehtnice in se zgodi jesensko enakonočje, boste še precej natančni v vsem, kar je treba postoriti, lahko tudi preveč zaskrbljeni, saj je Sonce v devici in vas podpira v vseh detajlih. Na vas pa je, da se sistematično usmerite k stvarem, ki imajo smisel.

Konec septembra, ko Sonce pride v tehtnico, se boste lažje sprostili in tudi v odnosih dosegali večje pozitivne spremembe in pomiritve, zato pomembna srečanja preložite na to obdobje.

Sašo Švigelj
Andreja Novak je izkušena in ugledna astrologinja.

OVEN
To bo za vas dober čas, saj boste povsod lepo sprejeti in druženje vam bo prineslo več pozitivne energije. Z domačimi se boste razumeli in ljubezen vam bo naklonjena. Samski boste morda srečali posebno osebo, ki vas bo navdušila, ali pa boste več časa preživeli s svojo simpatijo, ki bo upravičila vašo naklonjenost. Ob koncu meseca boste praznovali in se veselili ob polni luni v svojem znamenju, saj vas bo podprla v osvoboditvi od nekaterih bremen.

BIK
Zelo sproščeni boste in s takim razpoloženjem boste dosegali lepe uspehe, kakršnih si niste niti predstavljali. Prišli boste na svoj račun, tako v ljubezni kot v delovnem okolju, kar vas bo nadvse osrečilo. Odprti boste za darila, čeprav boste imeli na trenutke slabo vest, ker boste predvsem sprejemali in bolj malo dajali. Začutili boste, da je čas, da povrnete življenju vsaj delček prejetega, in se boste usmerili v dobrodelništvo.

DVOJČKA
Prvih štirinajst dni v septembru boste malce zadržani in nikakor ne boste mogli začeti novih stvari, dokler dobro ne končate starih in se začnete jasneje zavedati svojih talentov in odgovornosti, ki jih imate s tem. Ko pa se bo Merkur obrnil direktno, boste na polno pripravljeni na nove optimistične podvige in uspešno boste uresničili nekatere poslovne in osebne ideje, ki so že dlje časa tlele v vas. Zadovoljni boste sami s seboj in s svetom.

RAK
Imeli boste priložnosti ponoviti poslovni uspeh, če boste le pri volji za dobro delo in boste predano izpolnili obveznosti, kar bodo pri vas podpirale zvezde. A morda boste v sebi občutili tolikšno moč, da ne boste pripravljeni upoštevati predhodnih dogovorov. Upirali se boste na vse pretege in želeli stvari izpeljati bolj po svoje, s čimer pa se drugi tokrat ne bodo strinjali, zato pazljivo, da si ne zaprete že dobro pripravljenih poti.

LEV
Uspešnost vam bo dala krila in poleteli boste v višave. Ko bodo že vsi utrujeni, boste vi nadaljevali svoj živahni način aktivnosti. Lahko se sicer zgodi, da boste nekatere odvrnili od sebe s svojim samozavestnim delovanjem, a vam ne bo mar, saj imate dovolj prilagajanja, kadar se čutite močne in zadovoljne. Trma bo postala vaše pravo orožje in za okolico boste nemogoči, kar vas bo zabavalo, a bo tudi omogočilo potrebne spremembe.

Profimedia
Dogajanje nam bo upočasnjeval retrogradni Merkur.

DEVICA
Prvih štirinajst dni v septembru boste na moč delavni, a se vaše delovne vneme ne bo videlo navzven, saj boste morali spremeniti številne zadeve in se na novo organizirati. Karkoli ste želeli bolje narediti ali pri sebi razrešiti, je zdaj pravi čas za to. Po 15. septembru, ko bo šel Merkur v direktno fazo, boste v okolju vse lažje izpeljali in začeli z večjimi koraki in smislom uvajati prave spremembe. Energije vam bodo naklonjene, izkoristite jih.

TEHTNICA
Venera, vaša vladarica, vas bo kot že tolikokrat doslej podprla v močnem vplivu navzven, zato boste prejeli veliko pohval, pa tudi zanimivih daril. Življenje samo se vam bo zazdelo pravo darilo in srečni boste kljub nenadnim spremembam. Iskrice strasti se bodo namreč pojavljale v različnih smereh in razdvojeni boste, kam usmeriti svoje srce. Kot vedno boste prepustili usodi, da ona izbere. In z njeno izbiro boste zadovoljni.

ŠKORPIJON
Ves mesec boste izjemno dinamični, a hkrati tudi zelo občutljivi za mnenja drugih ljudi, celo naključnih znancev, o sebi. Na lastni koži boste izkusili, kako je, če nekdo pretirava v izražanju svojega mnenja, kar bo za vas dragocena izkušnja. Imeli boste odlične priložnosti spoznati novosti o sebi in se zato dobro opolnomočiti zdravstveno ali psihološko. Zato bodite odprti za izobraževanja in preizkušanje novosti, ki vas pritegnejo.

STRELEC
Aktivni boste in sodelovali boste povsod, kjer vas bodo potrebovali oziroma boste hoteli. Zdelo se vam bo, kot da v tem času zmorete prav vse, a vas bodo zvezde malce zaustavile, saj Jupiter 4. septembra prehaja v retrogradno fazo. Kar do 31. decembra vas bo preusmerjal v notranjost, v delo s sabo. Končati boste morali nekatere nezdrave zadeve in se posvetiti vsemu, kar vas še bremeni iz preteklosti. Potrudite se, vredno je.

KOZOROG
Vstopate v zanimivo in intenzivno obdobje, v katerem boste popravljali stare napake ali še naprej vztrajali v določenih iluzijah, a tudi te bo življenje prej ali slej odpihnilo. Ne zanašajte se samo na intuicijo in ne predvidevajte, kako naj bi se ljudje odzvali. Dajte jim vendar svobodo izbire in pogovorite se z njimi o vsem, kar vas muči. Samo na ta način se boste lahko pomirili in ne boste več razmišljali o tem, kaj bi, če bi …

VODNAR
Zelo dobro boste začeli septembrsko sodelovanje, kar vas bo osrečilo. Imeli boste občutek, da ste ves čas v neznanski časovni stiski, a ko se bo dogajanje prevesilo v drugo polovico meseca, boste šele dojeli, kaj v resnici pomeni imeti preveč opravkov. Začeli boste razmišljati tudi o večjih spremembah, a jih ne boste mogli izpeljati brez dobrega sodelovanja drugih vpletenih. Zato se boste morali sprostiti in iskreno pogovoriti.

RIBI
Vaša udeležba v vseh stvareh in dejavnostih, ki vam veliko pomenijo, bo bistvena, saj se ne boste mogli sprostiti in zaupati, da bodo drugi naredili stvari prav tako, kot bi jih vi, in ravno tako dobro. In če bodo raznovrstne aktivnosti v septembru pomembne za vaše napredovanje ali uspeh, boste tako ves čas zraven. V ljubezni boste prejeli lepa darila in razumevanje za vse, kar bo pomembno za vas. Samski, v akcijo!