Astro

Jasno opozorilo avgustovske duhovne vodnice: Hitenje ni dobro!

T. Caro, sn
19. 8. 2021, 14.14
Posodobljeno: 19. 8. 2021, 14.41
Deli članek:

Ko se poletje bliža koncu, je najboljši čas, da začnete gledati navznoter in zberete vso energijo iz pretekle sezone, da bi v jesenskih in zimskih mesecih gojili še boljšo ozaveščenost.

Profimedia
želva

Duhovna žival meseca avgusta je želva. Njen osnovni namen je opomin, da hitenje ni dobro in da preskakovanje etap pogosto povzroči napake in zamujene priložnosti.
Bolje je torej, da v tem času uživate v pogledu navznoter, upočasnite stvari in delate v svojem tempu.

SIMBOLIKA ŽELVE
Želva zelo jasno simbolizira vrednote, s katerimi je najmočneje povezana; to so vztrajnost, vzdržljivost in dolgoživost. Namiguje, da je morda tudi za vas napočil čas, da upočasnite svoj tempo življenja. Ne bojte se iti naprej s svojo lahno hitrostjo, tudi če se bodo razmere okoli vas odvijale z neizmerno naglico.
Simbolika želve tudi uči, da se v življenju ne smete osredotočati na izgubljene priložnosti, ampak na to, kje želite biti in kako boste tja prišli. Opustiti morate vse, kar upočasnjuje vaš napredek, in pozabiti na nezdrave navade in slabe vplive, če se želite še naprej približevati svojim ciljem.
Na želvji način – počasi in dosledno – do cilja verjetno ne boste prispeli tako hitro, kot bi si želeli, a verjemite, da je njen način najvarnejši, da boste osvojili najvišjo, zmagovalno stopničko.

OSEBNA RAST
Želva je tudi simbol, ki vas vodi pri osebni rasti in uči življenjskih lekcij, ko greste skozi različne cikle preobrazbe. Poziva, da zaščitite sebe in svoje ljubljene. Kadarkoli se počutite ogrožene, ne pozabite, da je pravočasni umik lahko zmaga. Slabi vplivi in negativne sile so vedno prisotni in na neki točki bodo tudi vam zagotovo prekrižali pot. Ob taki priložnosti se potegnite vase, kot se želva umakne v svoj oklep, ter v obdobju razmišljanja in čakanja izkoristite priložnost, da pridobite modrost in zberete potrebno moč, da boste lažje napredovali.
Prej ali slej se vsak težki čas preobrne nazaj v lahkotnega, zato bodite potrpežljivi do takrat, ko boste izstopili iz svoje lupine in nadaljevali pot.
Ko delite afiniteto z želvo, to pomeni, da imate brezskrben odnos in da sta vaši zrelost in modrost večji, kot bi morda pričakovali za to biološko starost. Opredeljujejo vas potrpljenje, moč in trdnost.

ŽELVINO POJAVLJANJE
In kdaj lahko pričakujete, da se bo v vašem življenju najverjetneje pojavila želva? Pojavi se lahko v številnih okoliščinah, najpogosteje pa v naslednjih situacijah ...
– Ko morate upočasniti tempo življenja
Se vam zdi, da se stvari dogajajo prehitro? Če nimate časa ceniti, kako lepo je vaše življenje, je čas, da upočasnite in se sprostite. Če želva živi tako dolgo, je to zato, ker ne pušča prostora za stres in uživa svoj mir, in vi bi morali storiti enako.
– Ko morate stati na svojem mestu
Le redke stvari na pogled delujejo tako trdne kot želvina lupina, zato je videz te živali poziv k temu, da ob pritiskih ali težavah, ki jih doživljate, vztrajate. Le zaščitite se in pustite, da slabi časi minejo, ta čas se ne premaknite s svojega trenutnega položaja.

TOREJ …
Želva vas uči, da morate ostati zvesti svoji poti. Se pravi, bodite mirni pri svojih odločitvah ter se osvobodite vsega, kar vas zadržuje. Ni pomembno, ali pridete nekam hitro, ampak da veste, kam greste. Če ste jasni glede svojega cilja, ni pomembno, ali je pot daljša ali krajša, saj boste končno prišli tja, kamor ste nameravali. In to je veliko več, kot lahko rečejo drugi.