Astro

Leto 2021, počutje in 12 znakov: bik bo cvetel maja, rak jeseni, lev pa ...

Andreja Novak
17. 12. 2020, 11.33
Posodobljeno: 17. 12. 2020, 12.11
Deli članek:

O počutju v letu 2021 na splošno - precej se bo precej spreminjalo in nihalo, kar bo vsakega posameznika prisililo k zbranosti, čuječnosti.

Dreamstime
astro znaki

Napoveduje se rušenje starih, nesocialnih konceptov.
Okrepil se bo izviren pristop do znanosti.
Pojavili se bodo veliki humanisti in borci za revne in prizadete.
Okrepila se bo intuicija in domišljija bo prišla do veljave.
Pojavilo se bo več modernih dosežkov in številna humana dejanja bodo postavila nove smernice.
Okrepil se bo individualizem, ki bo okrepil visoke ideale.
Povečala se bo potreba po rizičnih poklicih in nenavadnih vizijah.
Ustvarjati se bo začel nov, drugačen red.
Brez težav si boste postavili nove cilje in začeli temeljiteje spreminjati način življenja.
Prehod Saturna v znamenje vodnarja vas bo pripravil do tega, da boste pogledali vase in opustili svoje notranje prepovedi.
Imeli boste vso podporo za notranja spoznanja, za okrepitev genialnih idej in spodbuditev talentov.
Vse skupaj bo prineslo dvig zavesti, izvirnost in večjo potrebo po pravičnosti.

Oven
V začetku leta boste nagnjeni k jezi, trmi in hipnim odločitvam, ki bodo presenečale okolico in vas. Notranji nemir bo vplival na vaše počutje in morda boste imeli težave s hrbtenico in/ali živčevjem. Pazite na svoje oči, da si zaradi napetosti, pretirane uporabe elektronskih naprav in premalo počitka trajno ne poškodujete vida. Boljše počutje se bo začelo v začetku marca, ko boste pripravljeni kaj več narediti za svoje telo. Do maja boste sproščeni in komunikativni ter optimistični. Če si boste nakopali preveč dela, boste morda občutili simptome izgorelosti. Zavedajte se, da potrebujete počitek, da umirite misli in se sprostite. Poletje vam bo vrnilo optimizem in samozavest, ne pozabite pa na redno gibanje, da ne boste imeli težav s hrbtenico in srcem. Jeseni se bolj posvetite dobri in zdravi prehrani, saj bosta vaš želodec in črevesje bolj občutljiva. Večja čustvena občutljivost vas bo ujela na zimo in pomembno vam bo, kakšno bo ozračje doma.

Bik
Začetek leta vas bo malo izmučil, saj ne boste imeli velikega vpliva na dogajanje okoli sebe. Zato bo zelo pomembno, da se dobro počutite sami s sabo, sicer vas bodo preganjale negativne misli, strahovi, lahko celo preganjavice. Če boste delovali iz nemira in panike, si lahko ustvarite precejšnje težave na vseh področjih. Mesec marec in pomlad vam bosta prinesla boljše energije in zvezde vas bodo podprle v odnosih, kjer boste pridobili notranji mir in si okrepili samozavest. Takoj boste lažje ustvarjali in se aprila popolnoma usmerili v pridobivanje materialnih dobrin, popravljanje ali obnovo doma, avtomobila in stvari, na katere ste ponosni. Maja boste zacveteli in se bolj sproščeno odprli vsemu, kar vam bo življenje nudilo, kar boste potem z odprtim srcem delili s svojimi bližnjimi. Junij vas bo osrečil, saj boste lahko svoje vrednote delili neobremenjeno ter si pridobili zaveznike. Poleti boste precej bolj komunikativni in vsi vas bodo občudovali, kar vam bo godilo. Jeseni boste po svoji navadi izginili iz javnega življenja in pozabili na svoje družabno življenje. Šele konec novembra se boste spet spomnili na zunanje dogajanje in se odprli druženju.

Dvojčka
Odlično počutje vas bo pospremilo v novo leto. Srečni boste in to energijo delili tudi med druge, zato boste povsod zaželeni. Lahko se boste dogovorili marsikaj in si odprli številne dobre poti. Čutili boste svoje poslanstvo in vedno boste ob pravem času na pravem mestu. Marca se boste morda vključili v kakšno skupinsko izobraževanje ali šli na potovanje, kjer boste delovali v dobrobit vseh. April bo poln dogajanja in bolj boste občutljivi na počutje družinskih članov. To lahko negativno vpliva na vaše zdravje. Maj vas bo povzdignil v dobrih odnosih in poletje boste preživeli z optimizmom ter ob navduševanju drugih. Nič vam ne bo težko urediti, saj boste imeli velik vpliv na okolico. Julija boste imeli več opravka s sabo in se boste želeli malo odmakniti, a vas bo avgust že sprostil in posvetili se boste odnosom do konca oktobra, ko bo ponovno čas za vas in vaše materialne dosežke. Konec novembra in decembra poskrbite za svoje zdravje in ne bodite trmasti, da ne končate v postelji. Občutljivi boste na vse dogajanje zunaj in morali se boste naučiti poskrbeti zase.

Rak
Dobre namere, ki ste si jih zastavili za novo leto, bodo zdržale prvih štirinajst dni, potem vas bodo spet prevzeli bližnji odnosi ter boste na tem, da znova pozabite nase. Usoda pa bo želela, da se postavite zase, tako v poslu kot v osebnem življenju, zato boste morali sodelovati z dogajanjem, ali pa boste imeli težave z zdravjem. Najbolj na udaru bodo vaši živci in črevesje, kar bo dober pokazatelj psihičnega pritiska iz okolja. Konec aprila boste morda imeli močnejše sanje, skozi katere boste dobivali potrebna sporočila. Ne boste našli svojega miru, saj ste čisto preveč povezani z ljudmi, ki pa živijo svoje življenje in imajo svoje lekcije ter svojo usodo. Nikogar ne boste mogli ubraniti pred njegovimi težavami in to vam bo povzročalo največje stiske. Poletje boste preživeli s partnerjem in vaše počutje bo spremenljivo glede na njegovo razpoloženje. Šele septembra se boste stabilizirali in razumeli izvor svojih težav, ki vam povzročajo takšna nihanja v počutju. Do konca leta se boste potrudili, da se stabilizirate in vzpostavite nove temelje za svoj dom.

Lev
Prvih štirinajst dni leta boste fizično obremenjeni in vsepovsod vas bo spremljal občutek utesnjenosti. Želeli si boste miru in odmika od ljudi ter od vseh dnevnih obveznosti. V drugi polovici januarja se boste že sprostili in dobro počutje vas bo spremljalo do marca, ko boste morda postali malo nestrpni in želeli urediti poslovne stvari. Usoda vam bo naklonjena, če boste imeli jasno vizijo, kaj želite. Sicer se lahko zgodi, da boste bolj občutljivi na očeh in sinusih in vas bodo mučile alergije. Aprila in maja boste kreativni in si privoščili stvari, ki vas bodo veselile in vam izboljšale počutje. Poleti vas bo usoda postavila vsem na ogled in obilo energije boste potrošili za druge, a se vam ne bo toliko poznalo na osebnem počutju, saj vas bo od tega veliko stvari veselilo. Jesen bo prinesla željo po harmoniji, ponovnih začetkih, in morda se boste odločali za spremembe. Če boste sledili dobremu počutju, boste precej stvari in odnosov do konca leta spremenili. Pomemben vam bo očutek svobode, saj vas bodo napeta čustva bremenila pri dihanju. Sprostitev vam bo veliko pomenila. 

Devica
Previdno pri gibanju v naravi in ne pozabite na primerna oblačila, saj boste v začetku leta občutljivi na prepih in dovzetnejši za močnejše prehlade in bolečine v grlu. Prisluhnite telesu in se odzivajte pravočasno. Februarja boste zdravstveno bolj stabilni. Marca boste morali več komunicirati, zato bo grlo bolj občutljivo. Konec marca in v začetku aprila popazite na stopala in noge. Na splošno bo pomembno, da ste zbrani, da si ne prislužite nenadnih nezgod. Konec aprila bodite pozorni pri delu z elektriko in vožnji po hitrih cestah. Maja in junija si boste privoščili več smeha in brezskrbnega druženja. Poletje vas bo okrepilo v sproščenosti in novih dogodivščinah, ki jih sicer sebi ne bi pripisali. V avgustu boste morali razmisliti o novih aktivnostih, kar vas bo obremenilo in hkrati sprostilo. Že sama misel na spremembe vam bo dala upanja in veselja za napredovanje. Septembra boste veseli rutine, ki vas pomiri in poveže z ljudmi na drugačen način. V oktobru se bo povečala notranja napetost vedno, ko bodo vpletena čustva in potrebne spremembe. To stanje bo trajalo skoraj do konca leta. Veseli boste, ko vas bo delo spet bolj prevzelo.

Tehtnica
Nujno začnite izpolnjevati svoje novoletne zaobljube za boljše fizično počutje, sicer lahko začetek leta pričakate z bolečinami v kosteh in še posebno v hrbtenici. Že v drugi polovici januarja boste zbrali voljo in pogum za revolucionarne spremembe pri negi telesa. Če boste vztrajali, se vam bo počutje v prvih treh mesecih občutno izboljšalo. To bo seveda močno vplivalo na pomladansko ljubezen, kar bo čisto spremenilo vaš način življenja in dojemanja sebe. Zacveteli boste skupaj z naravo. Maja boste komunikativni in pripravljeni na kompromise, medtem ko bo junij bolj čustven in se bodo dogajale večje spremembe. Poletje bo čisto nepredvidljivo in sodelovali boste v vseh dogodivščinah, ki vam bodo padle na pamet. Jesen vas bo tako dočakala sproščene in pripravljene na nove podvige. Oktobra in novembra boste dali vse od sebe in uspeli vam bodo večji preboji na vseh področjih, kar vam ne bo povzročalo težav, saj vam bo telo dobro služilo. Decembra boste upravičeno zadovoljni z vsem dogajanjem skozi leto, predvsem pa ponosni na svoj trud, da ste si omogočili dobre spremembe.

Škorpijon
Ne boste mogli iz svoje kože in s svojim vplivom si boste prislužili težave oziroma sprejeli bremena za dobro počutje drugih. To vas bo obremenjevalo, a ne boste našli dobre rešitve, razen izolacije, kar pa seveda ne bo šlo. Večje poslovne in materialne spremembe vas bodo izčrpavale, a takoj, ko se bo kaj dobro izpeljalo, boste na to pozabili. Vse do aprila boste čutili veliko spodbudo, da sledite intuiciji. Maj bo prinesel spremembe, ki vas bodo veselile, vseeno pa boste malo zmedeni ob vprašanju, kako bi si organizirali življenje. Globoka čustva vam ne bodo pustila spati. Dojeli boste, da je čas za spremembe. Poleti boste testirali, kako se počutite ob različnih ljudeh. Jesen bo prinesla nove kreativne navade, ki vas bodo veselile. V novembru popazite na svoje zdravje, saj bo čas za notranji umik, ki pa ga ne boste mogli v celoti izvesti. Okrepite telovadbo ali fizične priprave na svoje poslovne podvige, da se pri teh ne boste telesno iztrošili. Šele decembra vam bo uspel malo večji odmik in s tem prihaja tudi boljše počutje. Redno potrebujete čas zase.

Strelec
Novo leto bo obrnilo nov list v vašem življenju, kar se bo pri počutju pokazalo že prve dni. To se vam bo iz dneva v dan izboljševalo in občutili boste vse več optimizma glede svojega življenja. Nekatere družinske zadeve vas bodo še bremenile, če ne boste jasno pokazali svojega stališča. Takoj, ko boste podprli spremembe za vse družinske člane, se bo začelo vse hitreje razreševati. Imeli boste dobro podporo usode za vse korake v javnosti, kar vas bo osrečilo. Maja se boste čisto prenovili in z vznemirjanjem pričakovali nove dogodivščine življenja. Pazite na svojo življenjsko energijo, da je ne boste razmetavali po nepotrebnem in se izčrpali za nepomembne stvari. To vam lahko povzroči manjše težave v juniju, ko se kar ne boste mogli dobro organizirati v vseh dogajanjih. Neiskrenost v odnosih lahko okrni vaše zdravje, saj boste prevečkrat napeti; to vam lahko tudi prepreči sproščeno poletje in od tega bo odvisno počutje na jesen. Lahko, da se boste bolj samozavestno postavili zase in predali hormonom ljubezni. Na zimo bodo potrebne samostojne odločitve.

Kozorog
Prvih štirinajst dni bodite pozorni na zdravje, saj bo vaš imunski sistem izčrpan. Izogibajte se pretiranemu delu in se pravočasno odločajte za počitek. Morda vas bodo do pomladi bolele kosti in se boste težje pripravili do fizičnih aktivnosti. Privoščite si masažo ali savno. V začetku aprila poskrbite, da boste zaužili dovolj vitaminov in zagotovili več oranžne barve okoli sebe, saj vam bo to pomagalo prebroditi malo bolj melanholično obdobje in vas odvrnilo od depresije. Poletje boste pričakali optimistično in določeni odnosi bodo imeli dober vpliv na vašo prehrano ter okrepitev zdravja. Poskrbite za zadovoljstvo in dobro počutje ter dovolj tekočine v telesu, še posebej septembra in v prvi polovici novembra, ko boste bolj občutljivi na vplive okolice. Spremembe v življenju bodo precejšnje, na vas pa je, da poskrbite za razgibano telo, kar vam bo še posebno koristilo konec leta, ko boste imeli večje napore in javne nastope; izpeljali jih boste dobro, če se boste dobro počutili.

Vodnar
V začetku leta boste potrebovali malo časa zase in zadosten počitek. Vzemite si čas zase, saj vas čaka pestro nadaljevanje. Imeli boste številne priložnosti, od vas pa je odvisno, ali jih boste sprejemali z veseljem in optimizmom, s slabo voljo ne bo pravih rezultatov. Zato poskrbite, da boste predvsem psihično pripravljeni na spreminjanje, in opustite pričakovanja do drugih, saj ste vi tisti, ki se v tem letu najbolj spreminja. Popazite na svoja dihala, sinuse, saj je to pogoj za dobro psihično stanje. Dober in daljši počitek boste potrebovali še konec junija, da se boste pripravili na pestro poletje in delovno jesen. Poskrbite za vse vidike zdravja, saj bo to osnova, da boste lahko na polno sodelovali v vsem. Z vitamini in barvami obdajte svoje telo, medtem ko za sproščeno psihično stanje potrebujete tudi redne meditacije ali dobro družbo ob zanimivih filmih in dokumentarcih. Tudi konec novembra ne pozabite nase, da ne boste potem težav čutili še ves december.

Ribi
Odlično boste začeli novo leto. Popazite na kondicijo in imunski sistem, konec januarja in v začetku februarja boste namreč bolj občutljivi zaradi slabšega spanja. Potrebujete motivacijo za zbranost in fizično odpornost, ki vam bo v tem letu v veliko pomoč. V začetku aprila boste bolj vidni v javnosti in stiki z ljudmi vas bodo utrudili. Zato se boste konec aprila in v začetku maja odmaknili od dogajanja in se regenerirali. Sreča vas bo spremljala in lažje boste opravljali vse naloge ter sledili dogajanju. Konec julija se posvetite dihalnim vajam in okrepite sprejemanje, kar bo izboljšalo tako psihično kot fizično počutje. Bolj jasno boste razmišljali in do jeseni sprejeli številne dobre ideje. Konec oktobra in v začetku novembra se odmaknite od alkohola ali substanc, ki bi okrepile melanholijo ali depresijo, ter se posvetite okrepitvi imunskega sistema in popazite na grlo.