Astro

Nesrečni ste le toliko, kolikor se primerjate z drugimi

Danica Lončarič
28. 10. 2021, 22.00
Posodobljeno: 29. 10. 2021, 11.06
Deli članek:

Ste nesrečni? Ugotavljate, da je vaše življenje nepopolno? Usmerjate energijo in misli le v tisto, kar nimate? Predlagam vam, da prenehate s takšnimi mislimi že danes.

dk
lepotica

Primerjanje svojega življenja, podobe ali statusa z drugimi, je glavni sprožilec stanja nezadovoljstva in celo depresije.

Ne dovolite si, da vam internet, televizija in časopisni mediji narekujejo, kakšno bi moralo biti vaše življenje. Ne dovolite si, da se primerjate z drugimi in naj vam ne bo vaše merilo dosežki in uspehi znancev ter drugih ljudi.

Tuji blišč

Vsi ljudje ste šli skozi svoje poti v svojih čevljih in verjamem, da je vsakemu izmed vas, vaša pot najtežja. Včasih smo ljudje tako obremenjeni s svojimi težavami-  in ko pogledamo nekoga, ki je uspešen na svojem področju, izustimo klišejsko: »Blagor njemu«. A naj nas ne zavedejo slava, uspeh in blišč drugih, tudi oni so šli skozi trnovo pot in verjamem, da je bilo veliko odrekanja v njihovih življenjih.

In tudi, če se ne primerjamo z določeno osebo, ki bi v nas lahko prebudila to stanje nezadovoljstva, nam danes zunanji svet narekuje, kakšni bi morali biti in kako živeti. Če nisi dovolj suh, dovolj lep, če ne potuješ dovolj, dovolj dobro ješ ... potem nisi v trendu. Če nisi uspešen in ne voziš dobrega avtomobila, niti se ne pogovarjaš po najnovejšem pametnem telefonu, potem te družba naj ne bi sprejemala.

V resnici rabite malo

Pa vas res vse to osrečuje? So to res vaše vrednote?

Vzemite si svoje življenje za SVOJE! Postavite sebi osebne cilje, ki so blizu vašim vrednotam.

Prenehajte se primerjati z drugimi in naj ne bo vaše merilo osredotočeno na zunanji in materialni svet, temveč na vaš notranji svet. Dovolite si biti srečni z vašim življenjem samim kot je!

Seveda sem zagovornik postavljanja ciljev in doseganja teh, a le če so v skladu z vašimi dejanskimi željami in ne iz strani tretje osebe ali trenda. Srečni ste lahko tudi s starim telefonom in v avtu, ki ima kar nekaj let in malo opreme. Srečni ste lahko tudi, če doma v krogu svoje družine in iskrenih prijateljev pojeste skromno kosilo in ne tisto v najdražji restavraciji. Srečni ste lahko tudi, če vaša postava ni popolna in nimate najnovejših dizajnerskih oblačil.

Posvetite se sebi in hitro boste ugotovili, kako malo potrebujete za dejansko srečo. Zavedajte se, kaj vse imate in bodite hvaležni za to! Hvaležni bodite za zrak, ki ga dihate, za svoje zdravo telo, za svoje bližnje. Osredotočite se, tudi ko mislite, da vam je najtežje, na tisto vsaj eno pozitivno stvar, ki jo imate in vas osrečuje. Verjemite, da je to ključ, do srečnega življenja!

Podobna vsebina

Nova epidemija: obrekovanje in ...