Zdrava Slovenija

Spodbujamo vaše zdrave zaobljube!

Alma Glumac
13. 2. 2017, 13.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Akcija Zdrava Slovenija je v polnem teku. Naši srečni izžrebanci, ki so se ob novem letu zaobljubili, da bodo živeli bolj zdravo, so svojo namero povedali vsej Sloveniji. Ob pomoči vrhunskih športnikov in osebnih trenerjev bodo vse do maja uresničevali svojo zdravo zaobljubo.

Tek napolni telo s potrebnim kisikom.

Zdravo zaobljubo, ki so jo sprejeli ob začetku leta, bodo uresničevali s pomočjo naše ekipe izkušenih strokovnjakov, ki jim bodo stali ob strani. In kar je najboljše, spodbujali jih bodo tudi olimpijci, ki vedo, koliko truda je potrebno vložiti za dosego cilja. In če bo sreča na strani izžrebancev, lahko osvojijo tudi bogate nagrade!

Bogate nagrade

Srečni izžrebanci, ki bodo pod budnim očesom naših specialistov in športnih ambasadorjev vse do maja spreminjali svoje življenje na poti do zdravja in dobrega počutja, se bodo potegovali za praktične nagrade. Denarni sklad zanje znaša 2.500 evrov. To pa še ni vse! Če bodo vztrajali na tej poti in če bodo uspešni, bodo lahko sodelovali tudi v boju za naziv SPECIALIST ZDRAVE ZAOBLJUBE. In prav ta lovorika jim bo prinesla denarno nagrado v višini 2.500 evrov.

Prvih deset je že znanih

Gregor Tomše, Robert Bele, Sašo Živič, Simona Štenkler, Andrej Tkavc, Nina Zaplotnik, Jakob Marolt, Martin Močnik, Bogdan Capuder in Branko Emeršič so imena prvih desetih izžrebancev. Njihove zdrave zaobljube jim bodo konkretno spremenile življenje na bolje, vendar bodo morali biti vsi zelo pozorni na pravi tempo. Pretiravanje ni dobro, ker oslabi telesno odpornost, s tem pa se zmanjša možnost za dosego cilja. Pretiravanje torej odpade, le treningi, ki jih bodo opravili po pameti in tako, da bodo poslušali svoje telo, se bodo obrestovali. Z dobro voljo in veliko mero vztrajnosti se bodo pripravili na zahteven podvig, in verjamemo, da jim bo skupaj z nami uspelo! Imena desetih so že znana, zdaj pa je čas še za žreb dodatnih petih, saj bo skupaj 15 srečnežev spreminjalo svoje življenje na bolje.

Pa vi? Imate tudi vi vašo zdravo zaobljubo? Če je vaš odgovor DA, nam jo zaupajte TUKAJ.

Pogovarjali smo se z Bogdanom Capudrom iz Lukovice, ki si želi na Ljubljanskem maratonu preteči 42 kilometrov. Poleg osebne motivacije bo za izpolnitev zdrave zaobljube potreboval še navijače Radia Aktual, ki bodo s transparenti navijali ob cesti, in poslušalce radia Veseljak, ki bodo s harmonikami na vsakem ovinku igrali Avsenikove in Slakove melodije. Rad bi srečal Vasilija Žbogarja.

Katera je vaša zdrava zaobljuba in zakaj ravno ta?

»Kot otrok sem bil močnejše postave. Tako sem v srednji šoli začel s tekom. Kasneje sem teku dodal še kolesarjenje in hojo v hribe. Danes vse to dopolnjujem z rednimi vadbami v fitnesu. Šport mi pomeni sprostitev telesa in duha. Dnevne izzive in vodenje lastnega podjetja, ki se ukvarja z organizacijo, marketingom ter pospeševanjem prodaje tako s športom veliko lažje in učinkoviteje opravljam. Maja bom dopolnil 42 let, zato si želim preteči 42 km na Ljubljanskem maratonu s časom pod 4 ure.«

Ste kdaj že poskusili uresničiti vašo zdravo zaobljubo, pa vam samim ni uspelo?

»Menim, da je veliko v pripravah, a še več v glavi. S pravilnimi treningi, prehrano in psihično kondicijo verjamem, da bom uspel in ob tem dosegel odličen čas. Na Ljubljanskem maratonu sem že tekel 21 km. Letos pa si želim preteči 42 km.«

Kaj vam pomeni podpora olimpijcev in vrhunskih športnikov?

»Olimpijci so motivacija za vse nas rekreativne športnike. Žal jih vidimo le na tekmah in jih v primeru neuspeha vse preveč prehitro obsojamo. Vsi športniki pa so pravzaprav samo ljudje s srcem in čustvi. Za seboj imajo leta intenzivnih treningov in nešteto odrekanj ter prilagajanja. Zato mi bosta njihova prisotnost in nasveti dodatna motivacija. Profesionalni trenerji vedo tisto, česar jaz kot rekreativni športnik ne vem. Zato verjamem, da mi bodo pogovori z njimi, predpisani treningi in prehrana pomagali pri uresničitvi moje zdrave zaobljube.

Klub za zdrav življenjski slog

AS Klub ugodnosti z zanimivimi ponudbami s področja zdravja in športa svojim članom pomaga pri njihovi skrbi za aktivno preživljanje prostega časa in zdrav življenjski slog ter jim ob tem prinaša pomembne prihranke. Bi tudi vi želeli spoznati ugodnosti? Pridružite se nam na ww.as-klub.si.