Hujšanje

Hitra rešitev: Enodnevna dieta

ud
4. 1. 2017, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Če ste med prazniki preveč jedli, bo na prvi delovni dan težko zlesti v stare hlače. Rešitev je Svetova dieta za en dan, ki vas bo zagotovo oklestila za en kilogram!

Profimedia
Dieta, ki traja samo en dan in je izjemno učinkovita

Rešitev za izgubo odvečnega kilograma je naslednja ... 

Ob zelenjavi in sadju bodo kilogrami takoj skopneli. 

SOS-načrt

Zjutraj si lahko privoščite polnozrnato žemljico, žličko lahkega masla in žlico marmelade ALI sadno solato, ki je sestavljena iz jabolka, 100 g melone, kivija, žlice kosmičev brez sladkorja in 100 g lahkega jogurta. Za pijačo si lahko privoščite sveže iztisnjen sadni sok iz dveh pomaranč in polovice limone. Do kosila obvezno popijte pol litra vode!

Mocrela: najbolj znana med italijanskimi siri. Je bogata s proteini in v primerjavi z zrelimi siri vsebuje malo maščob. Primerna je za shujševalne diete in lahko prebavljiva.

Opoldne

Naj bo vaš krožnik poln vse mogoče zelenjave. Štiristo gramov zelenjave na hitro podušite v malce vode in zelenjavne juhe. Začinite s svežim peteršiljem in z žlico kisle smetane ali pa si privoščite solatni krožnik iz 100 g zelene solate, ki jo zmešajte s paradižnikom, polovico kumare, polovico paprike in enim nastrganim korenjem. Posolite, popoprajte in začinite z žličko slastnega olivnega olja. Do večerje spijte pol litra čaja, ki ga pripravite iz žlice mete in pol litra vroče vode. Pustite stati deset minut, precedite in popijte toplega. 

Profimedia
Čez dan ne pozabite na tekočino, saj je njen vnos izjemnega pomena!

Popoldne

Bazilika: med uporabo v vaši kuhinji zadiši z edinstveno aromo. Ima vrsto ugodnih učinkov na zdravje. Izboljšuje krvno sliko ter uravnava krvni sladkor in tlak.

Privoščite si popoldansko malico; izbirate lahko med 2–3 suhimi marelicami ali 200 g papaje ali enim mangom. Ali pa si privoščite dva koščka temne čokolade. Za pijačo 2 dcl sadnega soka zmešajte z enako količino vode.

Zvečer

Pripravite si omleto z drobnjakom. Eno celo jajce in dva beljaka penasto umešajte, dodajte žlico drobnjaka, sol, poper in koščke rdeče paprike. Specite. Če vam to ne diši, si lahko pripravite solato s paradižnikom in rukolo; 150 g rukole očistite, dva paradižnika in 80 g manj mastne mocarele pa narežite na rezine. Vse skupaj potresite s pol šopka sesekljane bazilike in pokapajte z žličko olivnega olja ter poldrugo žličko balzamičnega kisa. Zraven si privoščite 0,4 litra zeliščnega čaja.