SLADKI PRSTKI

Grozne sladke mojstrovine

Zoran Franc
29. 10. 2017, 19.03
Posodobljeno: 29. 10. 2017, 19.04
Deli članek:

Prihajajo krompirjeve počitnice in čas, v katerem se bomo poklonili mrtvim, še pred tem pa nas čaka noč čarovnic. Praznik, ki smo ga, malo za šalo, malo zares, začeli obeleževati tudi pri nas.

Dreamstime
Enostavne beljakove kosti bodo navdušile goste.

Ponujamo vam nekaj izvirnih, a preprostih receptov za strašljive dobrote, ki jih boste lahko pripravili skupaj z vašimi najmlajšimi. Ne čakajte, zavihajte rokave, pripravite kuharske pripomočke – in naj se zabava začne.

Dreamstime
Strašni mafinasti pajki bodo še kako okusni.

Ob serviranju strašnih kosti lahko ponudite tudi malinovo marmelado, ki jo nekoliko pogrejete, da postane tekoča. Tako boste ustvarili učinek strašne, a slastne krvi.

STRAŠNE KOSTI

Za izdelavo grozljivih belih kosti ne boste potrebovali veliko časa, nekaj umetniške žilice pa le. Potrebujete: 120 g sladkorja v prahu, 120 g navadnega sladkorja, 1 vanilin sladkor, 5 beljakov srednje velikih jajc, ščepec soli. Priprava: v večji skledi z mešalnikom zmešajte beljake in ščepec soli v čvrst sneg. Med mešanjem postopoma dodajajte kristalni sladkor, nato pa prav tako postopoma še sladkor v prahu. Pečico segrejte na 100 stopinj, pekač obložite s papirjem za peko in z brizgalko nabrizgajte mešanico v obliki kosti. Pecite dobro uro, nato v priprti pečici ohladite. Postrezite na zdrobljenih keksih, ki bodo učinkovali kot zemlja.

MAFINASTI PAJKI

Privoščite si drugačne, a nič manj slastne mafine iz buč, ki jih boste okrasili s pajki.

Potrebujete: 200 g buče, lupino 1 limone, 250 g moke, 2 žlički pecilnega praška, ščepec soli, cimeta, muškatnega oreščka, 2 jajci, 80 ml olja, 3 žlice sladkorja, 150 g jogurta, 50 ml mleka.

Dreamstime
Bodite ustvarjalni in pustite domišljiji prosto pot pri okrasitvi.

Priprava: bučno meso grobo naribajte, moko pomešajte s soljo, pecilnim praškom, cimetom in muškatnim oreščkom. Zmešajte jajci, olje, sladkor, jogurt in mleko ter umešajte v moko. Na koncu dodajte bučo. Z maso do polovice napolnite papirnate skodelice in jih na 200 stopinjah pecite 25 minut. Ohladite. Premažite s čokolado in posujte z mrvicami. S sladkornimi vezalkami naredite štiri pare nog, iz mandljevih lističev pa oči.