ZAVIHAJTE ROKAVE

Stop potenju! Naredite si naravni dezodorant

zf
27. 8. 2017, 21.30
Deli članek:

Ste tudi vi že poskusili številne dezodorante, pa vam noben ne ustreza popolnoma? Morda vam ni všeč vonj, če vam je, pa ne učinkuje tako, kot bi si želeli. Z malo truda ustvarite svoj dezodorant.

Profimedia
Priprava dezodoranta je hitra in preprosta.

Čeprav se zdi priprava dezodoranta doma skorajda nemogoča, ni tako zapletena. Večino sestavin boste našli v specializiranih trgovinah z naravno kozmetiko, kjer vam bodo z veseljem tudi svetovali. 

Profimedia
Soda bikarbona deluje predvsem protiglivično, pomaga pa tudi zoper prekomerno potenje. Zato je odlična za pripravo dezodorantov in pripravkov proti potenju nog.

20 minut boste porabili za pripravo dezodoranta v prahu.

Kremni dezodorant brez vonja

Preden se shladi, ga lahko za lažjo uporabo shranite v prazno embalažo za dezodorant, ki ima spodaj navoj.

Potrebujete: 1 žlico karitejevega masla, 1 žlico kokosovega olja, 1 žlico kakavovega masla, 1 žlico in 1 žličko sode bikarbone, 1 žlico saga, 1 žličko kaolina, 1 žličko vitamina E (olje). Priprava: V stekleno merilno posodico dajte karitejevo in kakavovo maslo ter kokosovo olje in posodico postavite v lonec, v katerem rahlo vre nekaj centimetrov vode. Počakajte, da se sestavine razpustijo. Odstavite z ognja ter umešajte sodo bikarbono, sago, kaolin in vitamin E, da nastane gladka zmes. Shranite v prazen tok za dezodorant ali manjši kozarec. Malo kreme nanesite pod pazduhi, po močnem znojenju ali vadbi ponovite. 

Profimedia
Poenostavite mehčanje obnohtne kožice tako, da pred spanjem nanesite nanjo kokosovo olje.

Dezodorant v prahu z vrtnico in sandalovino 

Malo prahu nanesite pod pazduhi in ves dan boste lepo dišali. Pripravek tudi vpija vlago.

Profimedia
Kakavovo maslo je odlično za uporabo, kadar je vaša koža pretirano suha, srbeča in razdražena. Pomaga tudi pri luščenju kože in podobnih nevšečnostih.

Potrebujete: 1 žlico koruznega škroba, 1 žlico saga, 1 žličko kaolina, 1 žličko sode bikarbone, 10 kapljic eteričnega olja sandalovine, 5 kapljic eteričnega olja ali absoluta vrtnice. Priprava: Koruzni škrob, sago, kaolin in sodo bikarbono presejte v manjšo skledo. Po kapljicah dodajajte eterični olji in mešajte z metlico. Sestavine še enkrat presejte, da razpadejo grudice, ki so morda nastale med dodajanjem eteričnih olj. Za najboljši učinek prah shranite v manjšo sladkornico ali solnico. Malo prahu potresite pod pazduho; pred tem lahko nanesete vlažilno sredstvo, da se bo prah obdržal na koži.