Znamenje

Od prostaka do esteta

B.J.
27. 8. 2017, 16.00
Deli članek:

Tehtnica je sedmo zodiakalno znamenja horoskopa, po kvaliteti pa spada med aktivna, moška in kardinalna znamenja. Njen element je zrak.

Profimedia
Njena »bolezen« je domišljavost.

Ljudje, rojeni v tem jesenskem obdobju, čutijo močno potrebo po doseganju popolnosti in harmonije v sebi ter stiku z drugimi ljudmi, vendar morajo najpogosteje privoliti v kompromise, če naj bi to dosegli.

Vladar tehtnice je Venera, sinonim za lepoto, umetnost, ljubezen, modo in glasbo. 

Tehtnice niso skope in prav rade trošijo denar za skrite strasti, kot so umetnine, knjige, kozmetika, draga garderoba ali restavracije.

BREZHIBEN VIDEZ

Ko spoznate to idealno bitje, vas najbolj preseneti njen talent za popolno razporeditev svoje energije in časa. Morda jo boste opazili zvečer, kako s prijatelji spremlja najpomembnejši kulturni dogodek sezone, popoldne, ko se v parku igra s svojimi nedvomno lepo urejenimi otroki, ali pa zgodaj zjutraj, ko z nasmehom in lahkim korakom med prvimi vstopa v svojo pisarno. Kaj imajo ti trenutki skupnega? V vsakem trenutku, tako med gospodinjskimi opravili kot med pripravami na najbolj svečan večer, je tehtnica brezhibno elegantna, nadišavljena, sveža in urejene frizure, oblečena po zadnji modi, predvsem pa vedno prijazna. Ker sta v njenem svetu lepota in urejenost na najvišjem mestu, si preprosto ne dovoli kakršnekoli nemarnosti, nered je zanjo največji greh. 

PREDANA

V ljubezni se popolnoma preda svojemu partnerju, prav neverjetno sposobna je vzporedno voditi poklicno in zasebno življenje. Družina, še posebno partner, zavzema posebno, častno mesto v njenem srcu, s svojo nesebično čustvenostjo in negovano zunanjostjo je sposobna ohranjati partnerjevo naklonjenost.

Tehtnica v simboliki zodiakalnega kroga edina predstavlja neživo stvar, saj je zodiak sicer sestavljen iz osmih živalskih in treh človeških ponazoritev.

Ker je zelo romantična, je pripravljena živeti samo za ljubezen, zanjo je vsakršna osamljenost boleča in se ob tem počuti nesrečno. Družinsko življenje s tehtnico je vznemirljivo in polno presenečenj, vendar brez nevarnosti, da bi se ljubezen razblinila, saj sta njen smisel za pravičnost in visok moralni kodeks zagotovilo za zvestobo te izjemne osebe.

POPOLN OBRAT

Prav znamenje tehtnice pa je tisto, pri katerem naletimo na najširši spekter lastnosti; v tem znamenju najdemo tako estete in umetniške duše, trde poslovneže in uspešneže kot tudi primitivne ljudi in celo okorele kriminalce! Planetarne energije v horoskopih slednjih so neugodne in tedaj se Venera, vladarka znamenja, obrne v svoje nasprotje.

Pri takih ljudeh nas lahko najprej zmoti osladnost. Tehtnica si lahko nadene tudi vlogo omahljivca, ki se o smislu življenja sprašuje z enako sumničavostjo kot pri izbiri parfuma. Med tehtnicami te manj prijetne vrste lahko srečate ekshibicioniste, skupaj z njihovo prav neverjetno težnjo po tem, da se o njih govori, piše ali da so v središču pozornosti na katerikoli drug način, na primer zaradi ogovarjanja. Domišljavost je pogosta bolezen takih vzvišenih tehtnic, vendar jih življenje praviloma tu in tam spusti na trdna tla. Za tako hitro strmoglavljenje tehtnice najdejo na tisoče krivcev … od zavistnih sosedov ali zlobnih prijateljev, vse do zle usode, nikoli pa se jim pogled ne ustavi na samopodobi v ogledalu.