Igra prestolov

So v Igri prestolov že razkrili smrt kraljice?

R.T.
20. 7. 2017, 13.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Serija Igra prestolov se je zmagovalno vrnila na male zaslone. Nekateri oboževalci pa trdijo, da je bil v prvi epizodi sedme sezone podan skrit namig, kako bo umrla kraljica Sedmih kraljestev, Cersei Lannister.

Profimedia
Cersei Lannister

Po koncu ponedeljkove prve epizode v novi sezoni popularne televizijske serije Game of Thrones je medmrežje preplavil val navdušenja. Samwell Tarly, je v citadeli učenjakov prišel do skrivnosti kako poraziti Bele hodce (orig. White Walkers), Arya Stark je umorila izdajalce svoje družine, Daenerys Targaryen pa se je vrnila v Zahodje (orig. Westeros).

A nekateri natančni gledalci so prepričani, da so ustvarjalci v epizodo vključili namig, kako naj bi umrla Cersei Lannister, hladnokrvna kraljica Sedmih kraljestev.

Profimedia
Samwell Tarly v knjižnici Citadele.

Namig naj bi se zgodil v sceni, kjer Cersei s svojim bratom dvojčkom Jaimejem stoji na novo prepleskanih tleh, na katerih je upodobljeno zahodje.

Med njunim nič kaj prijaznim pogovorom stoji Cersei na delu zemljevida, ki upodablja tako imenovani Vrat (The Neck), ožino ki loči severno kraljestvo od ostalega dela kontinenta, Jaime pa blizu polotoka Prsti (Fingers), ki leži na severovzhodnem delu kontinenta.

Profimedia
Cersei stoji na delu zemljevida, ki upodablja ožino imenovano Vrat, Jaime pa pri polotoku Prsti.

Oboževalci pravijo, da se ta postavitev nanaša na prerokbo, ki jo je bodoči kraljici prerokovala starka Maggy v peti sezoni. Ta ji je takrat povedala, da bo Cersei ubil njen mlajši brat tako, da bo svoje roke ovil okoli njenega »bledega, belega vratu« in iz nje iztisnil življenje.

Seveda Cersei misli, da je ta mlajši brat Tyrion, pritlikavec, za katerega je prepričana, da je ob rojstvu ubil že njihovo mamo, nato pa še njenega otroka, kralja Joffreyja. Cersei in Tyrion sta se sicer sovražila že od majhnega.

Profimedia
Tyrion Lannister

A gledalci so prepričani, da se Cersei boji napačnega brata in sedaj kažejo na omenjeno sceno. Jaime je namreč prav tako njen mlajši brat, saj se je rodil nekaj minut za njo, iz njegove osebne zgodovine pa je jasno tudi, da nima problemov z odstranitvijo norega monarha. Jaime je namreč pred leti ubil zadnjega kralja iz rodbine Targaryen Aerisa II, imenovanega tudi ’nori kralj’.

Profimedia
Cersei in Jaime.