Okvara

FOTO: Kaos: tudi otroci na Hrvaškem ujeti 30 metrov nad tlemi

T.L.
20. 7. 2017, 09.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Prišlo je do okvare vrtiljaka, razlogi so še neznani.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Pred dnevi so v hrvaškem Biogradu odprli vrata zabaviščnega parka Fun Park Mirnove. Delovanje parka pa že od začetka spremljajo težave. V sredo, nekaj pred 19. uro, je v parku izbruhnik kaos, ko je prišlo do okvare na vrtiljaku Sky Flayer. Obiskovalci so ostali ujeti na 30 metrih višine, zaposleni v parku pa so na pomoč hitro poklicali gasilce, da so iz rešili ujete ljudi. Kot poroča portal 24sata.hr, pa to niso prve težave, s katerimi se soočajo v parku. Že v nedeljo je zaradi požara v Biogradu zmanjkalo električne energije in je na vrtiljaku ostalo ujetih kar nekaj ljudi, ki so na rešitev čakali 15 minut.  

V sredo zvečer, okoli 18.40 ure, pa se je vrtiljak znova nenadoma sunkovito zaustavil, razlog pa zaenkrat ostaja še neznan. Na vrtiljaku je ostalo ujetih 17 ljudi. Potem ko se je vrtiljak ustavil, je med ljudmi izbruhnila panika, po besedah prič, pa se je do tal slišalo vpitje otrok. Gasilci so v hitri akciji najprej rešili prav njih. Neljubi dogodek se je na srečo končal brez poškodovanih ljudi. 

Direktor parka Boris Kovaček je obljubil, da bo danes vrtiljak pregledal proizvajalec in da bodo nato ugotovotve posredovane javnosti.