Izjemne plaže

FOTO: Severnokorejska turistična agencija vabi svetovne popotnike

B.K.
20. 7. 2017, 12.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Severnokorejska turistična agencija je vzpostavila spletno stran, v upanju, da bo v to azijsko državo privabila več mednarodnih turistov. Ameriška vlada svoje državljane opozarja, naj tja ne potujejo, saj je v bližnji zgodovini že več tujih turistov pristalo za zapahi.

Profimedia
Plaža ob letovišču Wosan na vzhodni obali.

Spletna stran nacionalne turistične administracije Demokratične ljudske republike Koreje, na novi spletni strani prikazuje svojo državo kot še eno v vrsti turističnih destinacij za popotnike z vsega sveta. Obiskovalci strani lahko izbirajo med več paketi, s katerimi lahko obiščejo različne dele države.

Agencija želi obiskovalce premamiti s čudovitimi fotografijami plaž na vzhodni obali polotoka, ki naj bi bile zaradi čiste vode in ugodnih razmer odlične ne le za kopanje ampak tudi za surfanje.

Profimedia
Obok združitve v Pjongjangu.

Na strani si je mogoče ogledati tudi osnovne informacije za potovanje, kot so poti vlakov in letal ter načine za potovanje po državi z javnimi avtobusi in taksiji.

Reuters
Severnokorejsko glavno mesto Pjongjang.

Spletna stran je na voljo v petih jezikih: korejskem, angleškem, kitajskem, ruskem in japonskem.

Ameriško zunanje ministrstvo sicer opozarja svoje državljane, naj ne obiskujejo te izolirane države, saj naj bi potovanje tja predstavljalo »resno nevarnost aretacije in dolgotrajnega pripora.« Podobna opozorila so sicer med drugim izdale tudi vlade Kanade, Avstralije in Nove Zelandije.

Profimedia
grobnica kralja Kongmina iz 14. stoletja.

V preteklem desetletju je bilo v Severni Koreji pridržanih 16 ameriških državljanov. Zadnji med njimi je bil študent Otto Warmbier, ki se je za zapahi znašel, ker naj bi ukradel propagandni plakat. Izpuščen in deportiran je bil junija letos, a je že v zaporu padel v komo, doma pa je po nekaj dneh umrl.

Profimedia
Severnokorejski pionirčki na plaži ob letovišču Wosan.

Profimedia
Zakladnica Kima Il Sunga, na sveti gori Mjohjangsan.

Reuters
Most prijateljstva med Severno Korejo in Kitajsko, ki povezuje kitajsko Dandong s severnokorejskim mestom Sinuižu.