Pogumno in nepozabno

FOTO in VIDEO: Poroka v ekstremnih razmerah: bi si upali?

R.T.
8. 5. 2017, 12.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Poroka nekoliko drugače: poročila sta se na Mount Everestu.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Američana James Sissom (35) in Ashley Schmieder (32) sta vedela, da klasična poroka zanju ne pride v poštev. Zamislila sta si pustolovščino, ki je do konca življenja ne bosta pozabila. Pustolovščino, na kateri ju družina in prijatelji niso mogli spremljati. Parček je namreč večni "da" dahnil na  - Mount Everestu.

Vzpon do baznega tabora na 5180 metrih nadmorske višine je trajal tri tedne. Ne mraz, ne sneg in ne višinska bolezen ni zaljubljencema iz Kalifornije preprečila, da bi dosegla cilj - poroko na Mount Everestu.

Potovanje sta načrtovala leto dni, ko pa sta dosegla vrh, je obred potekal v šotoru, ki so ga pripravili za to posebno priložnost. Kljub mrazu je nosila Ahley klasično poročno obleko, obuta pa je bila malce manj klasično - v pohodne čevlje. Kljub naporu pa nasmeh njenega obraza ni izginil.

Parčku je uspelo pustolovščino tudi dokumentirati. Fotograf Charleton Churchill je bil pravi človek za to, saj je njegova ljubezen fotografiranje avanturističnih porok. Z Jamesom in Ashley je potoval vse od Kalifornije. 

"Želel sem obeležiti pot do poroke z vsemi spremljajočimi čustvi - bolečino, srečo, utrujenostjo, borbo in tudi ljubeznijo, ki jo čutita drug do drugega. Še bolj pa sem želel prikazati nasprotje med zastrašujočo veličastnostjo gore in majhno, krhko ljubeznijo med dvema človekoma," je dejal fotograf. Po poroki sta se mladoporočenca z gore vrnila s helikopterjem.