Alkohol za volanom

Nista upoštevala znakov policistov

M.K.
8. 5. 2017, 13.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Dolenjski policisti so med nadzorom cestnega prometa prometa obravnavali dva voznika, ki se nista odzivala na njihove poskuse ustavljanja.

Bobo
Slika je simbolična.

Med kontrolo prometa v okolici Trebnjega so policisti v noči na 6. 5. zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila. Kršitelj znakov ni upošteval, močno je pospešil vožnjo in nadaljeval pot proti
Velikemu Cirniku, kjer je vozilo ustavil. Med postopkom so policisti ugotovili, da ima 45-letni kršitelj v litru izdihanega zraka 0,75 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Novomeški policisti so v noči na 6. 5. med kontrolo prometa v Novem mestu prav tako zaradi nezanesljive vožnje in kršitev cestnoprometnih predpisov ustavili voznika osebnega avtomobila, ki sprva znakov policistov ni upošteval. 42-letni kršitelj ni hotel sodelovati v policijskem postopku, odklonil je tudi opravljanje preizkusa, ki so mu ga odredili zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa za omenjene kršitve določa globo v višini najmanj 2420 evrov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 23 kazenskih točk.