Nasveti

Znaki, da resnično ljubite svoje telo

ud
21. 4. 2017, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ljubiti samega sebe in biti zadovoljen v svojem telesu je dandanes že oguljena fraza. Zdi se, da smo vse to že usvojili. Da smo se v vsem tem času že naučili, kaj pomeni ljubiti svoje telo. Pa res vemo?

Profimedia
Če se oblečete zapeljivo in se pri tem ne ubadate z raznimi vprašanji, je to znak, da ljubite svoje telo.

Stara modrost je, da naše telo samo najbolje ve, kaj in koliko tega potrebuje. Spoštovati to njegovo sposobnost je znak, da ga resnično ljubite. Poslušati svoje telo pomeni prisluhniti temu, kar potrebuje. Zlasti je pomembno pri prehranjevanju. Ko prisluhnete potrebam, znate veliko bolje izbirati živila, hkrati pa znate pojesti ravno prav.

Niste pri miru

Bolj kot kdajkoli prej smo ljudje obsojeni na to, da moramo večino svojega dne presedeti. In še takrat, ko nam tega ni treba, to storimo prostovoljno. Če resnično ljubite svoje telo, se zavedate, da je pomembno, da je ves čas v pogonu, da ves čas deluje. Pa to nikakor ne pomeni, da ga morate trenirati po strogem načrtu. To pomeni, da iz ljubezni do njega preprosto vstanete in se sprehodite, greste v trgovino peš ali v peto nadstropje po stopnicah.

Profimedia
Biti zadovoljen sam s seboj tudi pri konfekcijskih številkah 40 ali več je pravi blagoslov in dokaz samospoštovanja

Ne pretiravate

Zmernost je ključ do uspeha, pravijo. In res je tako. Zlasti ko gre za telesno aktivnost. Ker skrbite za svoje telo, se zavedate, da je redno gibanje zanj izjemnega pomena. Zato redno telovadite, a ker ga ljubite, poznate njegove meje in ga ne ženete prek njih.

Ne skrivate se za oblačili

Tako ali drugače. Ljubezen do svojega telesa predvideva zgoraj omenjeno zmernost tudi pri izbiri oblačil, kar predvsem pomeni, da za vsako priložnost izberete ustrezno oblačilo, ne da bi vas telo pri tem kakorkoli omejevalo.

Niste obremenjeni z idealnimi merami

Vsi začnemo svojo shujševalno pot z enakim ciljem – da bi dosegli idealne mere. Če nekje na sredi poti obstanemo in se povsem zadovoljni s svojim zdravjem in telesom odločimo, da bomo pri tej konfekcijski številki tudi ostali, je to dokaz, da resnično ljubimo svoje telo.