Zanimivosti

Želela je njegovo spermo

T.P.
16. 11. 2014, 12.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Medtem ko je njen zaročenec umiral v bolnišnici, je imela Stephanie Lucas na razpolago samo nekaj ur, da iz njegovega umirajočega telesa pridobi semensko tekočino in tako uresniči sanje o skupnem potomstvu.

Arhiv Svet24

Toda brez denarja, s katerim bi plačala dragi medicinski postopek, nesrečna Stephanie Lucas (22) ni imela nobenega upanja na uspeh. Zato je pogumna Arizonka sprejela dramatično odločitev, da bo denar za pridobitev sperme od umirajočega partnerja Camerona Robinetta (25) zbrala prek spletne strani, namenjene tovrstnim dejavnostim.

»Moj zaročenec Cameron je imel v Kaliforniji motoristično nesrečo, po kateri je tri dni nezavesten ležal na intenzivni negi, nato pa so mi zdravniki sporočili, da so njegovi možgani mrtvi. Zelo sva si želela otroke, tudi njegova in moja družina si jih želita, zato lahko z gotovostjo rečem, da bo ta otrok, če se rodi, nadvse ljubljen in obkrožen s čudovito družino,« je napisala. V samo enem dnevu so neznani ljudje prispevali okrog 9000 evrov, kar je bilo več kot dovolj za postopek, ki je stal 4500 evrov. Semensko tekočino pokojnega mladeniča so že zamrznili.

»Nisem izgubila le svojega zaročenca, temveč tudi 'bodočo družino'. A z njegovo spermo sem dobila darilo za prihodnost in mislim, da nas bo Cameron opazoval od zgoraj,« pravi Lucasova, ki se sicer še ni odločila, kdaj se bo umetno oplodila s shranjeno semensko tekočino pokojnega zaročenca.