V Avstriji

Foto: 24-letnica zapeljala pred vlak, kljub hitri pomoči so bile poškodbe zanjo usodne

D.K.
7. 5. 2024, 12.20
Posodobljeno: 7. 5. 2024, 12.24
Deli članek:

Mlada voznica je v ponedeljek z vozilom zapeljala na železniške tire, kjer je vanjo trčil vlak.

Freiwillige Feuerwehr Halbenrain
Tragična nesreča

Do tragičnega trčenja je prišlo v ponedeljek popoldne okoli 15.20 na avstrijskem Štajerskem. Iz še neznanega razloga je 24-letna ženska s svojim avtomobilom zapeljala na tire nezavarovanega železniškega prehoda v območju Halbenraina, in sicer v trenutku, ko se je približeval vlak S51, ki je krenil z železniške postaje Unterpurkla proti Špilju.

Freiwillige Feuerwehr Halbenrain
Tragična nesreča

Strojevodja je prepoznal nevarnost in poslal signal za nujno pomoč, vendar mu trčenja ni uspelo preprečiti. Vlak je avto zadel na voznikovi strani, nakar je avto odbilo ob telefonski drog. Do prihoda nujnega zdravnika in reševalnega helikopterja Christophorus 12 so prvo pomoč ponesrečenki nudili očividci. Vendar je kakršna koli pomoč za mladenko prišla prepozno, so v ponedeljek zvečer sporočili štajerski policisti.

Potniki na vlaku in strojevodja niso bili poškodovani. Odrejen mu je bil alkotest, ki je bil negativen. Prostovoljni gasilski enoti Halbenrain in Weixelbaum sta prevzeli reševanje vozila in čiščenje kraja nesreče. Železniška povezava med Radgono in Špiljem je bila zaprta od 15.25 do 16.44 in od 17.08 do 17.40. Nadomestni prevoz po tirih je bil vzpostavljen s strani operativnega vodstva ÖBB.