Zanimivosti

Žalostna zgodba: Srce se mi trga, ko ga gledam

T. P.
18. 10. 2014, 10.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Britanka Helen Finlay, dekle ameriškega snemalca, ki se je okužil z ebolo med delom v Liberiji, je javno spregovorila o dramatični situaciji, v kakršni sta se nepričakovano znašla s fantom. Priznala je, da se ji trga srce, ko ga gleda, a se ga ne sme dotakniti.

NBC, Facebook

Nesrečni Ashoka Mukpo (33) je šel v Liberijo službeno, vendar se je predčasno vrnil v Ameriko, saj se je okužil s smrtonosno ebolo. Zdravniki mu skušajo na vse mogoče načine pomagati – celo tako, da so Helen dovolili obisk pri njem. Žal se ga ni smela dotakniti, saj bi se lahko okužila. »Pogrešam ga, res ga pogrešam. Srce se mi trga. Saj veste, kako je, kadar zboli nekdo, ki ga imate neznansko radi. Takrat si želite samo tesno priviti k njemu, ga božati in mu šepetati, da bo še vse v redu. Sama pa tega ne morem narediti, zato mi je še toliko teže,« je Helen povedala za televizijsko hišo NBC, kjer je Ashoka delal kot snemalec.  

NBC, Facebook

Rotila ga je, naj ne gre

Helen in Ashoka sta parček že več kot štiri leta, od tega sta kar dve leti skupaj živela v Liberiji. Že pred časom sta se vrnila v Ameriko, vendar pa se je Ashoka odločil za ponovno pot v Liberijo, ko je izbruhnil škandal glede širjenja virusa ebole. Čeprav so ga domači in Helen na vse načine skušali prepričati, naj ne hodi v nevarno afriško državo, je pogumni snemalec vseeno odšel in se zelo hitro okužil s smrtonosnim virusom.   

Helen ga je nameravala v tem času obiskati v Liberiji, vendar jo je prehitel. Takoj so ga prepeljali v Ameriko, kjer se zdravniki neznansko trudijo, da bi mu rešili življenje. Helen, ki dela kot aktivistka za človekove pravice, poudarja, da sta s fantom dodobra proučila ebolo in da oba vesta, kako smrtonosna je ta bolezen.  

NBC, Facebook