Zanimivosti

Izjemno uspešna triatlonska ekipa Svet24 Drn in Strn

Sašo Avramovič
7. 10. 2014, 07.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Jeseni postavljamo piko na i celoletnim športnim dosežkom. Pred nami je ljubljanski maraton in število tekačev okoli nas je vse večje, saj mnogi skušajo nadoknaditi zamujeno tik pred zdajci. Za nekatere pa je tek na tem maratonu le še posladek celotne sezone. Med tekači bodo tudi člani naše ekipe Svet24 drn in strn team, ki pa so svoj letošnji športni vrhunec dosegli septembra na triatlonu v Podersdorfu v Avstriji.

Ferdinand Pregrad

Po petkovi prijavi in oddaji koles so v soboto startali tekmovalci na dolgi razdalji (3,8 km plavanja, 180 km kolesarjenja in 42,2 km teka) in polovični razdalji (1,9 km plavanja, 90 km kolesarjenja in 21 km teka). Razmeroma plitvo Nežidersko jezero tekmovalcem ni delalo težav, tekmo v Podersdorfu odlikuje tudi razmeroma hitra kolesarska proga. Tridesetkilometrski krog brez ostrih zavojev ali obračanj omogoča tekmovalcem doseganje in ohranjanje visoke hitrosti.

Ferdinand Pregrad

Tekaški krog je bil dolg 10,5 kilometra. Spremenljive vremenske razmere so bile tokrat bolj naklonjene tekmovalcem na polovični razdalji, saj jih je rahel dež osvežil na teku, hkrati pa se je zaradi mokre kolesarske trase zgodilo nekaj padcev tekmovalcev na daljši razdalji.

Vsi naši tekmovalci so nastope uspešno zaključili. Čeprav tekma v Podersdorfu ne spada pod okrilje tekmovanj pod blagovno znamko Ironman, pa lahko zapišemo, da je Robert Podbevšek (10:44:57), ki je prvič prečkal cilj na dolgi razdalji, postal pravi ironman, kot radi poimenujemo to razdaljo in športnike, ki jo premagajo.

Na tekmi, ki je na pol poti do tega naziva, torej na polovični razdalji, sta nas zastopala Tomaž Pilih (4:41:16) in Ferdinand Pregrad (5:27:52). Tudi njun nastop je bil boljši od njunih pričakovanj.

Ferdinand Pregrad

V nedeljo sta bili na vrsti še sprint razdalja (750 m plavanja, 20 km kolesarjenja in 5 km teka) in kot zadnja olimpijska razdalja triatlona (1,5 km plavanja, 40 km kolesarjenja in 10 km teka). S sprintersko razdaljo je opravil Primož Robinik (1:14:12), piko na i uspešnih nastopov pa je na olimpijski razdalji postavila Mateja Mencin (2:41:10).