Promet

Kdaj bodo avtoceste povečevale pretočnost prometa in ne zmanjševale?

M.J.
7. 10. 2014, 07.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so zaradi jutranje prometne konice zastoji na severni ljubljanski obvoznici na izvozu Nove Jarše iz smeri Zadobrove, ter na štajerski avtocesti od Domžal proti Ljubljani.

Prometno informacijski center

Danes bodo začeli z deli na primorski avtocesti na odseku Sežana/zahod - Fernetiči. Približno deset dni bo proti Italiji zaprt vozni pas. Kasneje bosta zaradi del na istem odseku zaprta še priključek Sežana/zahod in polovica avtoceste proti Italiji.
V Ljubljani bo nocoj med 00.15 in 5. uro zjutraj zaradi vzdrževalnih del za ves promet zaprt predor pod Gradom.

Na Primorskem je zaprta polovica avtoceste med priključkoma Postojna in Logatec (pri Uncu) ter izvoz Unec proti Ljubljani. Promet poteka po drugi polovici avtoceste dvosmerno. Na priključku Unec je že odprt uvoz na avtocesto z Unca proti Ljubljani.
Promet skozi predor Karavanke poteka izmenično enosmerno s čakalno dobo pred predorom zaradi del, ki jih izvajata Dars in Asfinag. Nočne popolne zapore so med 23. uro in 4.30 zjutraj.

Na štajerski avtocesti je zaprt uvoz Celje/center iz Celja proti Ljubljani. Obvoz in uvoz na avtocesto je preko priključkov Celje/zahod (Lopata) ali Celje/vzhod (Ljubečna).