Strokovnjak

Potrebno je šolanje, Meghan dela napake

S.N.Č
8. 12. 2017, 07.45
Deli članek:

Popolno navdušenje, ki sta ga britanski princ Harry in njegova zaročenka igralka Meghan Markle za svoj prvi skupni javni nastop v Nottinghamu požela med ljudmi, je spremljalo tudi nekaj ostrih kritik.

Profimedia
Grešnica je med mahanjem migala s prsti.

Največji britanski strokovnjak za etiketo, kot pravijo Williamu Hansonu, je namreč naštel kup nepravilnosti, ki jih je Meghan zagrešila.

Profimedia
Joj, prejoj – med hojo je princa prehitela za skoraj pol koraka!

»V mesecih, ki jo ločijo od poroke, bo morala sicer lepa in nadvse ljubka bodoča vojvodinja svoje neznanje kraljevskega obnašanja povsem odpraviti. Dvorna pravila obnašanja so stroga, treba pa se jih je držati tako v palačah in gradovi kot na ulici,« je jasen William.

SEZNAM NAPAK

In kaj vse je po njegovem Meghan zagrešila?

Willliam se je še pred obiskom Notthinghama podal na igre Invictus v Toronto, kjer sta se princ in igralka prvič skupaj pojavila v javnosti. Tam je ona med sedenjem ne le grešno prekrižala nogi, temveč je nosila kavbojke, ki so bile na robovih scefrane, na kolenih pa strgane. »Popolnoma nedopustno! Gležnja morata biti vzporedno upognjena, koleni drugo ob drugem poravnani,« je jasen William.

In Meghanini grehi izpred nekaj dni? »Popolno kršenje kraljevskega protokola: Megah je več deset sekund hodila pred Harryjem. Logično, da mora biti princ prvi,« je resno dejal William, ki pa ga je spet zmotila Meghanina garderoba. Krilo namreč ni bilo gladko zarobljeno, temveč malo scefrano. »Nagnjenost k raztrganim oblačimo bo treba povsem opustiti, čeprav bi bil njen namen veličasten – denimo varčevanje pri kraljevskem proračunu za garderobo,« je zmogel William celo smisel za humor.

KAKO JI NI JASNO?

William se sprašuje, koliko bo šele imela Meghan težav s pravilnim naslavljanjem aristokratov, če jih ima že z obnašanjem toliko. 

Potem ko je strokovnjak sicer pohvalil Meghan, da ni klonila in po svoji igralski navadi ljudem omogočila, da z njo snemajo selfije, pa je dejal, da nima pojma, kako se po kraljevsko pozdravlja. To je bilo najbolj očitno, ko sta javno oznanila zaroko. »Z roko je mahala sem in tja ter celo premikala prste!« je bil zgrožen William in ji priporočil, da se pozdravljanja po windsorsko res nauči čim prej in čim bolj temeljito. »Le kako ji ni jasno, da mora biti roka navzgor obrnjena pod pravim kotom? To je vendar jasno z vsake fotografije, na kateri so člani kraljeve družine?!« se je povsem resno in zaskrbljeno vprašal velik strokovnjak.