Smrt s samurajskim mečem

FOTO: V tempeljskem klanju v krvi obležale štiri osebe

S.R.
8. 12. 2017, 07.53
Posodobljeno: 8. 12. 2017, 07.58
Deli članek:

V znamenitem šinto svetišču Tomioka Hachimanguv v Tokiu so zaradi nasledstvenega spora umrli trije ljudje, še ena oseba je bila ranjena.

Profimedia
Prizorišče krvavega zločina.

Izpad nasilja s katanami in drugimi samurajskimi rezili zaradi domnevnega družinskega spora je bil včeraj zvečer usoden za vrhovno svečenico v templju in njenega brata.

V prepir s smrtonosnimi posledicami so bili vpleteni 58-letna svečenica Nagako Tomioka, njen 56-letni brat Shigenaga Tomioka in 30-letna ženska, domnevno bratova partnerka. Vsi trije so obležali v mlaki krvi. Hudo poškodovan je bil še 33.letni osebni voznik vrhovne svečenice. Krvnik v tem krvavem zločinu je bil sam Shigenaga, ki je s samurajskim mečem pokončal najprej svojo sestro, nato svoje dekle in  na koncu še sebe.

Profimedia
Prizorišče krvavega zločina.

Ko so policisti po prijavi o besnenju s katanami prispeli na prizorišče, so pred templjem naleteli na štiri močno okrvavljene ljudi. Za »sveto trojico« ni bilo več pomoči, v bolnišnici so lahko le še potrdili njihovo smrt, medtem ko jim je voznika uspelo rešiti.

Ugotovili so, da je Shigenaga najprej s katano napadel svojo sestro, ko je ta izstopila iz vozila, medtem pa naj bi se njegova partnerka zapodila za bežečim voznikom in ga z noži napadla približno 100 metrov od vozila. Na srečo rane niso bile usodne. Rablja sta se nato odpravila v svetišče, kjer je Shigenaga svojo partnerko s katano zabodel v prsi in trebuh, na koncu pa je meč večkrat zarinil še v svoj prsni koš. Policija je na prizorišču našla dve katani in dva bojna noža.

Japonski mediji poročajo še, da so Shigenagoja zaradi izsiljevanja in groženj enkrat pred približno desetimi leti že aretirali. Januarja 2006 je sestri denimo poslal grozeče pismo, v katerem je med drugim zapisal, da jo bo poslal v pekel.

Profimedia
Prizorišče krvavega zločina.