Požar v Los Angelesu

VIDEO: Pred ognjenimi zublji rešil prestrašenega zajca

G.G./STA
8. 12. 2017, 07.28
Posodobljeno: 8. 12. 2017, 07.35
Deli članek:

Ogenj še vedno pustoši okrog Los Angelesa. Na spletu pa se je pojavil posnetek, na katerem vidimo, kako nek moški pred ognjenimi zublji reši prestrašenega zajca.

YouTube
Ustavil in zadnji hip rešil zajca.

Moški se je peljal po avtocesti in ustavil, ko je zagledal begajočega zajca. Po nekaj minutah ga je ujel in odnesel na varno.

Močni vetrovi sicer še naprej razpihujejo požar v naravi okrog Los Angelesa. Kalifornijski gasilci napovedujejo, da ne bo bistvenega izboljšanja položaja vse do nedelje. Domove je doslej zapustilo 200.000 ljudi, štirim velikim požarom pa se pridružujejo drugi manjši.

Največji ogenj v okrožju Ventura se je razširil na 466 kvadratnih kilometrov in je doslej uničil skoraj 450 hiš. Ogenj je ponekod prodrl do obale Tihega oceana in gasilci so ga doslej omejili le 5-odstotno. V četrtek se je začel pomikati proti mestu Santa Barbara.

Gasilci rešujejo tudi domače živali in zavetišče mesta Los Angeles ima 184 novih gostov, od psov, mačk, zajcev do lam, oslov in konjev. V torek je na žalost do smrti zgorelo 29 konjev na ranču blizu mesta.