Konkurenca

Meghan je nova Kate

S.N.Č.
1. 10. 2017, 20.39
Posodobljeno: 1. 10. 2017, 20.40
Deli članek:

Noseča vojvodinja ima hudo konkurenco.

Reuters
Vpliv na modne smernice so modni strokovnjaki že poimenovali Meghan efekt.

Čeprav je soproga princa Williama, vojvodinja Cambriška Kate Middleton, zaradi hudih nosečniških slabosti ves čas v domači zdravniški oskrbi, ne mine dan, da se njene fotografije ne bi pojavile v medijih.

Vzrok, da se Kate nenehno omenja, je napovedovan bližnji prihod Meghan Markle na britanski dvor.

Srčna izbranka princa Harryja in Katina bodoča svakinja se zdi v vseh pogledih nenavadna za krog visoke aristokracije, a je med damama veliko podobnosti. Tista, ki se je pokazala za najbolj izrazito, je jasna kot beli dan – gre seveda za modna oblačila, za katera imata tako Kate kot Meghan izboren okus.

ISTA ZGODBA

Doslej je bila le Kate tista, ki so jo modni oblikovalci oboževali. Karkoli si je nadela, je bilo v trgovinah v hipu razprodano, saj si običajne ženske želijo biti tistim iz visoke družbe seveda čim bolj podobne.

In popolnoma enaka zgodba, kot jo piše Kate, je zdaj tudi Meghanina. Ko se je na odprtju iger Invictus v Torontu pojavila v obleki blagovne znamke Aritzia, za katero je odštela 150 evrov, so jo na spletu razprodali v pičlem dnevu. Zgolj dva dni pa je bil na voljo še isti model, le v drugih barvah.

V medijih se je pojavilo tudi kar nekaj fotografij iz Katine in Meghanine preteklosti, na katerih sta bili oblečeni zelo podobno. Modni strokovnjaki se zato zdaj sprašujejo, kako se bodo dvorni stilisti spopadali z zapleti, do katerih vsekakor bo prišlo, ko bodo pripravljali oblačila za dogodke, ki se jih bosta udeležili obe dami.

Verjetno bosta ženi princev za stiliste res poseben izziv, še posebej Meghan, ki ima med modnimi oblikovalci veliko osebnih prijateljev in njihove kreacije nosi prav z namenom, da reklamira njihovo delo.