Nove skrbi

Helena Blagne je s sinom spet na preizkušnji

ac
1. 10. 2017, 19.00
Deli članek:

Helena Blagne je dama za vse čase in priložnosti: od nekdaj so jo veliko kopirali, kar ji je, če je bilo to narejeno okusno, godilo. Zasebno pa je predana mama sinu Kristijanu, ki bo prvega oktobra postal študent.

Mediaspeed
Ponosna mama Helena Blagne

Pevka pravi, da nima predsodkov, med njenimi prijatelji je tudi veliko gejev. Zato je bila za Steffena Leskovarja iz Vodic, sicer nečaka znanega pevca Lada, in Kamničana Damjana Zamljena, prva geja v Sloveniji, ki sta se odločila za civilno in cerkveno poroko, Helena prva izbira.

Mediaspeed
Helena Blagne in njen sin Kristijan

Nedavno je v Festivalni dvorani pripravila krasen žur za 150 svatov iz kar 16 držav. V nastopu sta uživala tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki sta ga bodoča zakonca prosila, da ju je poročil civilno, in protestantski duhovnik Ervin Korošec iz nove apostolske cerkve v Ljubljani, ki je opravil cerkveni obred. Helena je dokazala, da obvlada tako zabavne kot operne napeve. Izkazala pa se je tudi pri tistih, ki jih običajno slišimo na porokah. Nekaj dni pozneje pa je navdušila še z vlogo v muzikalu Alpska saga, ki je posvečen skupini Agropop. Pevki so tam namenili epizodno vlogo, v kateri je zelo uživala. Kaže pa, da se bo kmalu spet vrnila na odrske deske, na katerih uživa enako kot na glasbenih, saj se že pripravlja na novo predstavo. Ob tem je povsem mirna, saj se je njen edinec Kristijan to poletje odlično izkazal: opravil je maturo na bežigrajski gimnaziji in se vpisal na fakulteto.