Legendarni Koli

Žalostno slovo od pevca The Drinkers

ns
25. 9. 2017, 19.50
Deli članek:

Po večletnih težavah s srcem je v jutranjih urah v 53. letu starosti za vedno odšel neponovljivi pevec zasedbe The Drinkers Sandi Kolenc - Koli.

mm
Sandi Kolenc - Koli

»V 53. letu starosti se je za vedno ustavilo srce pevca skupine The Drinkers Sandija Kolenca - Kolija. Praznina ob njegovem nenadnem odhodu v drugo dimenzijo je neizmerna, a njegova bogata zapuščina uspešnic, kot so Žeja, Deset majhnih jagrov, Ko to tam opeva, Pijemo ga radi …, ostaja in bo vedno živela v naših srcih skupaj z njim. Koli, R.I.P!« je zapisal njegov stanovski kolega in basist v bendu The Drinkers Miro Mutvar.

Živa Likar
The Drinkers

Na uradni facebook strani skupine The Drinkers so se pokojnemu pevcu poklonili tudi številni znani obrazi, ki so ga poznali.

S Kolijem je tako v grob odšla vsa njegova neprekosljiva energija, tako življenjska kot tista na odru, njegov smisel za humor, njegov odhod pa najbrž pomeni tudi konec legendarne skupine. »V spominu mi bo ostal po naših koncertnih norijah. Imeli smo nekaj načrtov ob prihajajoči 25-letnici, človek kar ne more dojeti,« je dodal Mutvar. Dvajsetega julija 1965 rojeni Sandi Kolenc - Koli si je v najbolj norih letih zasedbe The Drinkers, proti koncu prejšnjega tisočletja, dal nadimek kralj požirka, po težavah z zdravjem, predvsem s srcem, pa že okoli sedem let ni več pil alkohola, kljub temu pa je imel ves čas težave, saj so mu naredili tudi dvojni srčni obvod. A usoda je hotela, da pevec, ki bi prihodnje leto z zasedbo obeležil 25-letnico obstoja, tega žal ni dočakal.