Znan obraz ima svoj glas

Tekmovalka šova Lea Sirk se ob lažnih tračih zgolj nasmeje

K.M.
24. 9. 2017, 11.30
Deli članek:

Danes na male ekrane prihaja nova sezona priljubljenega šova. Za nas pa je o svojem sodelovanju spregovorila tudi Lea Sirk, ki se je javnosti predstavila v šovu Bitka talentov leta 2006.

Mediaspeed

Lea ima za sabo že več kot 10-letno kariero, a včasih vseeno dobimo občutek, da raje ostaja v ozadju. Pred meseci je recimo na Emi nastopila s pesmijo Freedom, v oddaji Zvezde plešejo pa je sodelovala kot članica hišnega ansambla. Šov Znan obraz ima svoj glas bo izkoristila za dodatno promocijo ob svojem drugem albumu, ki ga že pridno pripravlja. Hkrati pa se želi predstaviti v čim boljši luči in se od strokovnjakov naučiti številne stvari, ki bi jih lahko kasneje predala svojim učencem. Za nas je spregovorila o pričakovanjih nedeljskih večerov, karieri in tudi svoji družini. Razkrila pa je tudi, katere morebitne preobrazbe jo je najbolj strah. 

Kaj vas je prepričalo v sodelovanje v šovu Znan obraz ima svoj glas?
To, da si lahko med glasbeno potjo naberem še veliko več izkušenj. Od plesa, do gledališke igre, do petja in predvsem do zabave v oddaji, ki je definitivno ena izmed najbolj gledanih. Pričakujem svoje dobre nastope in predvsem veliko izkušenj, ki jih lahko nato delim svojim učencem.

Gre za enega izmed najbolj priljubljenih šovov v Sloveniji, pričakujete, da bo vplival na vašo kariero?
Nedvomno. Že sedaj, ko se šov še začel ni, je ogromno povpraševanj in medijske podpore. Seveda zato že pridno snemam svoj novi single, ki napoveduje 2. album.

Ste o sebi že kdaj prebrali kak močno lažen trač – kako se ob takšnih lažnih novicah počutite?
Uh, sem, sem. Nasmejem se!

POP TV
Tekmovalci četrte sezone oddaje Znan obraz ima svoj glas: Ljubica Špurej Jazbinšek, Klemen Mramor – Clemens, Nika Zorjan, Anina Trobec, Mitja Šinkovec, Luka Sešek, Lea Sirk in Marijan Novina.

Kot glasbenica ste že večkrat sodelovala pri pripravi različnih oddaj, tudi pri oddaji Zvezde plešejo, kako se vaše tokratne priprave razlikujejo od priprav na vse prejšnje oddaje?
Tu je koncentracija predvsem na psihični in fizični pripravi mene, osebno. Pri drugih oddajah je bil poudarek na nekomu drugemu in sem samo pomagala pri izvedbi. Sedaj sem jaz tista v prvem planu in seveda priprave potekajo drugače. Bolj stresno.

Kot spremljevalna vokalistka ste že bila na Evroviziji, si tja želite tudi sama?
Vedno sem trdila, da me to ne zanima v solistični smeri. Sedaj, ko oblikujem svoj drugi album, pa opažam, da v bistvu na nek način oblikujem tudi sebe. Mislim, da bi bila pripravljena tudi na ta korak, ki seveda ne bi bil tako zabaven kot je bil v vlogi bekvokalistke.

Kakšen je vaš trenutni cilj v glasbi?
Cilj je, da bi mi uspelo poleg oddaj in koncertov čimprej dokončati album.

Ste tudi mlada mamica – kako usklajujeta družinsko življenje s kariero?
Zadnje dve leti težje. Urnik je natrpan, veliko imam poti, saj se vse pretežno dogaja v centru države. A še vseeno znam vzeti tudi mesec dni dopusta in preživeti čas s svojo družino, ki mi je kljub vsemu najbolj pomembna.

Katere morebitne preobrazbe bi se v oddaji Znan obraz ima svoj glas najbolj bala?
Najbolj bi se bala rap-a. Dolga besedila me od vedno skrbijo.