Spet očka

Milijarder ob rojstvu druge hčerkice ganljivo zapisal ...

R.T.
29. 8. 2017, 19.30
Posodobljeno: 29. 8. 2017, 20.06
Deli članek:

Ne skrbi za prihodnost, zanjo bova poskrbela midva, sta v pismu zapisala Mark in Priscilla Zuckerberg hčerkici.

Profimedia
Zuckerberg je od Priscille Chan zahteval, da se v primeru ločitve vsaj enkrat na teden sestaneta za 100 minut.

Soustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg je še drugič postal očka. V mesecu avgustu je dobil hčerko, ki ji je dal ime August. Ob najavi rojstva je Zuckerberg na facebooku, kje drugje, objavil še daljši zapis. Podobno pismo sta s Priscillo Chan objavila že ob rojstvu prvorojenke Max leta 2015.  

Starša sta v tokratnem pismu pisala o čarobnosti otroštva in veliki vlogi igre v tem obdobju. Starša sta novorojenki zaželela, naj ne odraste preveč hitro. "Svet je lahko resen kraj. Pomembno je nameniti čas temu, da gremo ven in se igramo."  Poziv otroku, naj čas preživlja izven štirih sten in ob igri, se zdi nekoliko neusklajen s cilji milijarderja, ki neumorno gradi imperij v virtualnem svetu in vanj vabi mlade že v najstniških letih.

"Upam, da boš pretekla toliko krogov po dnevni sobi, kot jih boš po vrtu. In upam, da boš veliko dremala," sta zapisala starša.

"Otroštvo je čarobno. Le enkrat si lahko otrok, zato si ne delaj preveč skrbi o prihodnosti. Za to imaš naju in storila bova vse, kar je mogoče, da bo svet postal boljši prostor zate in za vse otroke tvoje generacije," sta med drugim zapisala novopečena starša.