Najstarejši Slovenec

Vse najboljše: Nikolaj Dragoš praznoval 110. rojstni dan

T.L./STA
29. 8. 2017, 18.34
Posodobljeno: 29. 8. 2017, 18.38
Deli članek:

Nikolaj Dragoš je še do nedavnega pisal pesmi, poleg tega je v 100. letu napisal avtobiografijo.

STA
Praznoval je 110. rojstni dan.

V poljanski enoti ljubljanskega Doma upokojencev Center je Nikolaj Dragoš v nedeljo dopolnil, danes pa praznoval svoj 110. rojstni dan. Slavljenec velja za najstarejšega živečega Slovenca. 

Nikolaj Dragoš je še do nedavnega pisal pesmi, poleg tega je v 100. letu napisal avtobiografijo. Sluh ga je v zadnjem obdobju nekoliko zapustil, a ne toliko, da se ne bi s tamburico za nekaj pesmi pridružil orkestru, ki je skrbel za prešerno vzdušje na današnjem praznovanju.

STA
Nikolaj Dragoš je najstarejši Slovenec.

Tako se je 110-letnik danes bolj kot medijem posvetil glasbi. Še pred dvema letoma, ko je praznoval 108. rojstni dan, pa je o iskanju sreče povedal, da mu je sojenica kot devetemu otroku že v otroških letih dejala, da mora deveti otrok sam iskati srečo. "Iskal sem daleč naokrog, ko sem le srečal svojo damo in si rekel: tu je moja sreča. Srečo je potrebno držati," je dejal takrat. 

STA
Nikolaj Dragoš kot najstarejši Slovenec praznoval 110. rojstni dan.

Po statističnih podatkih je ob polletju v Sloveniji živelo več kot 220 ljudi, ki so dopolnili sto ali več let. V spletni enciklopediji Wikipedia, ki se v veliki meri naslanja na medijska poročanja, pa naj bi bili edini ženski v slovenski zgodovini, ki sta dosegli starost 110 let, Katarina Marinič in Marija Vencelj Maggi.