Nina Donelli

Mladenka ne izpusti niti enega treninga

Teja Pelko
21. 7. 2017, 21.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Kot edina slovenska pevka, ki se precej dobro prebija na tržišče sosednje Hrvaške, se Nina zaveda, da je treba železo kovati, dokler je vroče, in se tja vrača še ta teden.

osebni arhiv
Nina je pred kratkim s Tiborjem Golobom posnela set zapeljivih fotografij.

Pevkino poletje bo tako zaradi vseh glasbenih obveznosti predvsem v znamenju dela, zaradi česar pa se čisto nič ne pritožuje, prav nasprotno.

»Tempo je naporen, ampak zelo uživam. Ravno te dni potujem v Split, kjer bom snemala videospot za novo pesem. Tokrat sem se prvič vpletla tudi v režijo in kreativni del spota, in res me zanima, kako mi bo šlo od rok in kako bodo izpadle moje ideje. Če bo šlo vse po načrtu – sicer po navadi ne gre, bo spot gotov v desetih dneh. Za vikend potem nastopam v Kranju, vmes pa bom skočila v Maribor na pomerjanje obleke. Kaj me čaka naslednji teden, mi sploh še ni uspelo preveriti,« nam je v smehu dejala Nina, nato pa v resnejšem tonu dodala, da je naporen tempo prav nič ne moti, saj je glasba tisto, kar jo osrečuje, in že komaj čaka, da bo ljudem predstavila novo pesem. Mladenka se sicer poleg glasbene kariere dobro znajde tudi v poslovnih vodah. Zelo uspešnemu očetu pomaga v družinskem podjetju.

osebni arhiv
Donellijevo poleg nastopov v kratkem čaka snemanje videospota za novo pesem.

SKRBI ZA GLAS IN STAS

Kljub natrpanemu urniku Nina ne izpusti niti enega treninga v telovadnici, ker je poleg fizične pripravljenosti za nastop na odrih pomembna glasovna kondicija, pa večkrat na teden z bendom trenira glasilke.

»Trening je sestavni del glasbene kariere. Pomaga mi vzdrževati postavo – kar je zelo težko, ker smo veliko na poti in velikokrat zdrava hrana ni na voljo. Telesna vadba pa mi omogoča tudi sprostitev, čas, ki ga posvetim sami sebi. Če nisem v telovadnici, jaham, igram odbojko, plavam, planinarim ali pa skačem po odru. Zelo pomembne so tudi vaje z bendom: bend in pevec morajo dihati kot eno – se sporazumevati s pogledi in čutiti, kaj sledi, to pa je brez vaje zelo težko doseči,« nam je zaupala Nina.