Aristokratske navade

Princesa v dvajset let starih čevljih

snč
20. 7. 2017, 20.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Charlottini čeveljci so ob prihodu britanske kraljeve družine na Poljsko prav zbodli v oči, a iz povsem drugega razloga, kot običajno vzbudi pozornost njena oprava.

arhiv Svet 24
Charlotte z mamico Kate in Harry z očkom Charlesom – in več kot dvajset let vmes.

Kot njena mamica, vojvodinja Cambriška Kate Middleton, tudi dveletna princeska Charlotte postaja prava modna ikona.

Karkoli ima deklica oblečeno, je v trgovinah tiktak razprodano. Bela pletena jopica z dodanimi rumenimi svilenimi pentljicami na primer je v Londonu pošla v pičlih treh urah po tem, ko so bile objavljene Charlottine fotografije, na katerih jo nosi.

NI POMOTA

Tradicionalno obuvalo se v kraljevi družini očitno prenaša iz generacije v generacijo in med spoloma.

Tokrat pa je kraljeva družina presenetila na povsem drugačen način. Oboževalci in poznavalci britanskega dvora so na nogicah male princeske prepoznali zelo znane čeveljce, ki jih je pred več kot dvajsetimi leti nosil njen stric Harry – in tudi ni mogoče, da bi imela Charlotte le podobne ali enake, saj tega modela že dolgo ni več v prodaji.

Princ Harry jih je nosil, ko je bil prav tako kot Charlotte star dve leti. Sicer menda ni prav nič nenavadno, da so princesko obuli v stričeve čevlje, saj aristokrati hranijo tradicionalne kose oblačil za prihodnje generacije, rdeči čeveljci pa tudi niso posebej namenjeni dečkom ali deklicam, temveč so univerzalni.

Doslej se sicer ni dogajalo, ali pa ni bilo opaženo, da bi deklice nosile oblačila za svojimi moškimi sorodniki, medtem ko je pri fantih to v navadi. Charlottin bratec, princ George, je tako že nekajkrat nosil oblačila in obutev svojega očeta, princa Williama. Belo srajčko z okroglim ovratnikom in temno modre kratke hlače, v katerih je bil na imenitnejših dogodkih George že nekajkrat fotografiran, je njegov oče nosil že pred davnimi leti na krstu mlajšega bratca, princa Harryja.

Za krst svoje sestrice Charlotte leta 2015 pa je George prav blestel v rdečih kratkih hlačkah in beli srajci, na pogled ali pa v resnici identičnih tistim, ki jih je princ William nosil, ko je šel z očkom na obisk v porodnišnico k mami Diani in novorojenčku Harryju.