V pričakovanju

Punčka bo: Darja Gajšek odšteva do poroda

pk
15. 5. 2017, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Vedno nasmejana svetlolaska iskreno obožuje narodnozabavno glasbo ter velja za visokoprofesionalno in disciplinirano umetnico, že kmalu pa bo zasijala v novi vlogi – kot mamica!

Osebni album
Rada se pošali, da sta z Alenom pretekla kar nekaj kilometrov, preden se je med njima kaj zgodilo na ljubezenskem področju.

Simpatična Darja Gajšek brez dvoma sodi med najbolj priljubljene obraze na domači sceni. Ni le sila nadarjena glasbenica in priljubljena televizijska voditeljica, s svojo naravno lepoto in modno urejenostjo velja tudi za brezhibno lepotico. Kljub nosečnosti pa Darja še ne počiva. Delavna in disciplinirana, kot je, želi pred porodom opraviti še vse obveznosti, potem pa uživati v materinstvu. Pri tem ji gre na roko, da nima nosečniških slabosti, in ker ve, da lahko računa na podporo najbližjih, se je odločila, da že septembra, ko se začne snemanje nove sezone oddaj, ponovno začne delati.

Predstavila je Alena

In kdo je moški, ki je tako zaželeni lepotici ukradel srce? To je postavni Alen Janković, odličen fizioterapevt, športni pedagog in kondicijski trener. Prav v zadnji vlogi ga je Darja tudi spoznala, ko se je odločila teči maratone. Rada se pošali, da sta z Alenom pretekla kar nekaj kilometrov, preden se je med njima kaj zgodilo na ljubezenskem področju. Veliko sta bila skupaj kot prijatelja, se ogromno pogovarjala, poslušala ptice in gledala zvezde. A ko je preskočila iskrica, je vedela, da je to to.

Polno zaposlena

Marsikdo pa ne ve, da je Darja prvič na odru stala pri svojih dvanajstih letih, pri trinajstih je sestavila svojo prvo skupino, tako da se lahko danes, pri skoraj osemindvajsetih letih, ozre na bogato kariero. In ni le odlična pevka, od petega leta namreč tudi igra kitaro, od osmega pa harmoniko. Na nedavnem, svojem prvem velikem samostojnem koncertu – dvorano je napolnila do zadnjega sedeža! – pa je v čast očetu zaigrala tudi na njegovo diatonično harmoniko, v narodni noši, ki sta ji jo starša kupila za 18. rojstni dan.

Od podeželske deklice do zvezde 

Čeprav je danes velika zvezda, je Darja ponosna na to, da izhaja iz podeželskega okolja. Ne skriva, da so doma vsi navajeni delati, zato je tudi ona garačka: »Verjamem v to, kar sta mi privzgojila starša, da se samo s trdim delom kaj doseže. Na rokah sem imela že veliko žuljev in moje roke niso roke kakšne mestne gospodične. Ampak na to sem ponosna

Na odru pa smo Darje vajeni vedno brezhibno urejene, posebej veličastna je v naravnost sanjskih unikatnih večernih oblekah, ki jih posebej zanjo iz najfinejših materialov kreira modna oblikovalka Urša Drofenik. »Izpod njenih rok nastajajo kreacije z dušo in v njih se odlično počutim. Urša pa je bila tudi ena prvih, ki je izvedela za mojo nosečnost, saj sva morali kar nekaj časa skrivati moj trebušček, kar nama je odlično uspelo,« nam je zaupala Darja. Ali bo ostalo le pri enem otročku, zdaj še ne želi povedati, vsekakor pa se boji, da bo zelo stroga mama. Verjame namreč, da otroci potrebujejo red, da se počutijo varne. »Otroku se je treba posvetiti, zato ga je treba imeti takrat, ko si nanj pripravljen. Pomembno je biti z otrokom, ne pa mu kupiti gore igrač in ga osamiti z njimi,« je še dejala Darja, ki je v aktualni izdaji revije Avenija med drugim razkrila tudi to, da če gre verjeti ultrazvoku, bo v kratkem na svetu pozdravila punčko.