Zabava

Bolj imenitno kot na Danskem ne more biti

sn
2. 4. 2017, 12.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Znamenita palača Christiansborg v Københavnu je bila v sredo zvečer okrašena svečano kot v pravljičnem svetu princev in princes ter kraljevičev in kraljičen – pač primerno gostiteljem in gostom.

Profimedia
Za najvplivnejšo monarhinjo seveda že desetletja velja britanska kraljica Elizabeta, Margarete pa se drži sloves najmarkantnejše aristokratinje.

Na povabilo danske kraljice Margarete sta na tridnevni obisk namreč pripotovala belgijski kralj Filip in kraljica Matilda.

Profimedia
Gostje so se v svečani opravi kar zlili z ekstravagantno palačo Christiansborg.

Blišč od vsepovsodDan je družba začela že ob desetih dopoldne, ko sta belgijski kraljevi par na letališču sprejela oba danska kronska princa, Friderik in Joachim, ter njuni soprogi Mary in Marie. Po protokolarnih vljudnostih je sledil kratek ogled prestolnice, ki se je nadaljeval v vladni palači na srečanju s predsednikom ter z vožnjo z ladjico po mestnih kanalih.

Profimedia
Ena najlepših tiar na svetu Ruby parure je krasila princeso Mary.

Glamurozna večerja je bila po ekstravagantnosti brez primerjave. Ne le okolje, ki se je bleščalo od najboljšega kristala in porcelana z obrobami iz pravega zlata, tudi cvetlični aranžmaji so bili izborni in iz pisanega cvetja, ki so ga za dogodek pripeljali z različnih koncev sveta.

Profimedia
Danska kraljica si je za imenitno priložnost nadela tiaro Pearl poire, belgijska Nine provinces, princesa Marie pa svojo Diamond floral.

Klub mlajšim damam pa je bila zmagovalka večera kraljica Margareta – ne le zaradi vseh draguljev, ki si jih je nadela, temveč zaradi njenega večnega nasmeška, s katerim je sijala ves večer.Kljub vsej bleščavi so vseeno izstopale v zlato, drage kamne in svilo odete kraljice in princese, ki so si vse nadele svoje najimenitnejše tiare.