Čaka jo še ogromno terapij

Lana si je najprej zaželela lepinje, nato pa odšla na tekmo

K.A.
11. 3. 2017, 19.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Devetletna Lana Beranič se je po težki operaciji stopal in tednih napornih terapij vrnila domov. Zdaj je že v objemu mame Martine, ki je s solzami v očeh dočakala svojo malo princesko.

Facebook
Lana je bila ob polčasu glavna zvezda v Ljudskem vrtu.

Lana Beranič, ki je nedavno na Floridi prestala zahtevno operacijo stopal, se je po tednih terapij z očetom Marjanom vrnila v Maribor. Po vrnitvi je veliko junakinjo najprej objela mama Martina, ki je komaj dočakala, da se njena princeska vrne na domača tla. "Solze so tekle v potokih, sploh ni bilo besed," je čustvene trenutke po vrniti v Maribor za Svet24 strnil Lanin oče.

Lana se je rodila z zraščenimi prstki (sindaktilija) in nenormalno odebeljenimi stopali (makrodaktilija), zaradi katerih je sicer lahko hodila, vendar bolj po petah, poleg tega pa se je tekom hoje hitro utrudila. Zdaj je vse to le še preteklost.

Marjan Beranič / Facebook
Lani se je želja uresničila. Obula je navadne superge.

V ZDA je Lana pogrešala marsikaj, po prihodu domov pa je imela le eno željo. "Lana je komaj čakala, da bo prišla domov. Veselje je zdaj nepopisno. Po prihodu v Maribor pa si je najprej zaželela lepinje," nam je v smehu povedal oče 9 letnice.

In kaj v prihodnjih dneh čaka štajersko junakinjo, ki je v ZDA že opravila del rehabilitacije. "Lano čaka še veliko terapij, njena hoja še vedno ni takšna kot bi morala biti," je dodal Marjan, ki se je zvečer udeležil tudi tekme med NK Mariborom in Aluminijem, kjer je mala Lana doživela posebno presenečenje.

Ob polčasu tekme je ponosno prikorakala na nogometno igrišče in glasno množico navijačev pozdravila z vzklikom "Maribor", ti pa so ji s tribun v en glas odgovorili "šampion". Na igrišču jo je že čakalo posebno darilo, odslej bo Lana lahko korakala v vijoličnih športnih copatih NK Maribor. In kako ji je bilo všeč darilo? "Lana je enostavno presrečna," je še povedal ponosni oče.