Ina Shai

S svojim vokalom navdušuje tudi sosede

Teja Pelko
11. 3. 2017, 18.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ina že dobri dve leti živi v Londonu, kjer študira glasbo. Njen talent so prepoznali tudi na največjem radiu v prestolnici.

Jure Gubanc
Pevkini dnevi se vrtijo okoli glasbe.

Na radiu BBC London se je njena pesem Fading away z debitantskega albuma Overload že večkrat predvajala v okviru oddaje BBC Radio Introducing London, pred kratkim pa je v omenjeni oddaji gostovala kot izvajalka tedna in s tem postala prva Slovenka, ki ji je to uspelo.

Na ta dosežek je Ina Shai upravičeno zelo ponosna. »To jemljem kot dobro iztočnico in referenco za naprej. Dnevno prejmejo približno 500 pesmi, tako da mi je to definitivno dalo neko samozavest in motivacijo, ki jo potrebuje vsak izvajalec. Bonus pa je, da se moj krog poslušalcev v Veliki Britaniji in v Londonu veča. Preden sem bila gostja na BBC Introducing, so mojo pesem v oddaji zavrteli že štirikrat, tako da sem dobila kar nekaj sporočil od ljudi, ki so takrat poslušali radio, da so navdušeni nad pesmijo in/ali mojim vokalom. Me pa čaka še veliko dela in upam, da bom v prihodnosti še deležna njihove podpore,« nam je razkrila Ina, ki se trenutno osredotoča na zaključek študija, do katerega ima še štiri mesece, hkrati pa piše in snema nove pesmi.

osebni arhiv
Ina je pred kratkim kot prva Slovenka gostovala na radiu BBC London.

Brez petja ne more niti doma

Glasba Ini v življenju pomeni vse. Prepeva tudi doma, čeprav se temu izogiba, ker se zaveda, da zna biti to nadležno za sosede. Včasih pa se vseeno zgodi, da mora kaj na hitro zvaditi. In sodeč po odzivih sosedov, to počne zelo dobro. »Nekoč me je na vratih stanovanja ustavilo dekle iz sosednjega stanovanja in me vprašalo, če jaz tako lepo pojem. Hitro sem se začela opravičevati, če sem preglasna in da nisem vedela, da so doma takrat, ko pojem. Pa se je začela smejati in rekla, da takrat, ko pojem, ugasnejo televizijo in radio in me poslušajo. Kako nerodno! Sploh nisem vedela. No, zdaj pa bom njeno mlajšo hčerko, ki jo tudi jaz mimogrede večkrat slišim peti, začela poučevati petje,« nam je v smehu dejala pevka.

Odločitve za študij v Londonu ne obžaluje

Odločitve za študij v Londonu Ina ne obžaluje, nasprotno. Pravi celo, da je bila to ena izmed boljših odločitev, ki jih je sprejela v življenju. »V tem kratkem času sem se res veliko naučila, postala samostojna in si razširila obzorja. Moji dnevi se vrtijo okoli glasbe in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Seveda pa pogrešam družino in prijatelje. Vsak dan skuhano kosilo. Pa bordanje! Ko sem bila majhna, sem namreč trenirala smučanje, potem sem začela bordati. Zdaj pa že dve leti nisem uspela iti na strmine. Res bo treba iti naslednjo sezono,« nam je za konec še dejala pevka.