Glasbenika

Kdo je skrivnostni kavalir Rine K?

am
10. 3. 2017, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Rina K in Daniel Feelingue pravita, da je svet poln nasprotij, v njem se moški in ženske, združeni v celoto, odlično ujamejo.

Boštjan Tacol
Rina K uspešno najdaljuje zgodbo po svoji skladbi Življenje je prestiž.

Takšno je tudi sporočilo njune nove plesne pesmi Bodi kavalir, v kateri gre za preplet žanrov, in sicer v kombinaciji popa, afropopa in balkatona, ki hitro sede v uho. Zanimivo je, da Daniel v svojem delu pesmi, ki deluje kot preprost nagovor ljubljeni osebi, poje pravzaprav o tem, kako hvaležen je svoji mami, da ga je vseskozi podpirala v dobrem in slabem. Zdaj on pomaga njej.

Boštjan Tacol
Bodi kavalir je pesem, na katero stavita Rina K in Daniel Feelingue.

Združila dvoje

Rina K pa je v pesmi prvič združila dvoje: da ob plesnem ritmu tudi kaj pametnega pove. Tokrat se poigrava z vlogama partnerjev v razmerju. Skladbo posveča neimenovanemu kavalirju, zanimivi osebi, ki jo je spoznala lani, in svoji mami. Ta namreč pesem rada sliši, pravi, da ima prijetno melodijo. Glasbenika nagovarjata vse generacije in z optimizmom zreta v prihajajočo pomlad, saj že kaže, da bo končno tista prava. Do poletja bosta pripravila tudi akustično različico skladbe. Januarja sta izdala pesem V elementu, predstavljeno z videopodobo, ki sta jo posnela v Parizu. Prihodnji mesec se Daniel odpravlja v Kamerun in bo v kratkem posnel videospot za svojo pesem, novo skladbo pa pripravlja tudi Rina, in sicer nekakšno nadaljevanje uspešne pesmi Življenje je prestiž.