Ljubezen po domače

Voditeljica POP TV razkrila, zakaj v zasebnosti ne kliče po pozornosti

K.M.
10. 3. 2017, 17.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Kar 6 kmečkih fantov bo svojo ljubezen to pomlad iskalo na televiziji POP TV, njihove zgodbe pa bo pomagala krojiti simpatična Tanja Postružnik Koren.

M24
Svoje delo ima rada.

Resničnostna oddaja zahteva nekoliko drugačen pristop kot oddaje, ki ste jih vodili prej. Ste se znašli in kaj je bilo najtežje?
Jaz mislim, da sem se znašla. Zdi se mi, da je odziv gledalcev dober. Seveda pa je tako, da je potrebno ubrati formo primerno formatu. Tako velikih razlik sicer ne vidim. Gre za pogovor z ljudmi, o medosebnih odnosih, o zelo intimnih stvareh in ta način, ki sem ga izbrala, je isti, kot je bil prej. Sogovornika poizkušam poslušati, ne vsiljevati svojega mnenja, mogoče kaj pripomniti in to je to. Zato se mi ne zdi, da so razlike tako močne. Znašla pa sem se tudi zaradi tega, ker sem imela podporo ekipe in ustvarjalnega kadra, ki je sodeloval pri oddaji. To smo delali skupaj, to je timsko delo. Gre predvsem za veliko priprav in komunikacije o tem, kako boš kakšno stvar povedal.


Preberite, kaj je Tanja povedala o svojih čustvih. Kliknite tukaj!

Je bilo v oddaji fantom, ki niso prejeli dovolj pisem, to težko sporočiti? Gre vendarle za oddajo povezano s čustvi.
Sem človek, ki raje sporoča vesele novice, kot pa žalostne. Ne vem, kdo v resnici to želi, morda zgolj iz katarze, ker se tako boljše počutiš, če sporočiš nekaj slabega. To, da nekomu sporočiš, da se od njega poslavljaš pa je tudi hudo. Tako ali tako slovesa sovražim, tudi ko je na zabavi najlepše, se sploh ne poslavljam, ampak kar izginem, nisem oseba, ki bi iz tega delala dramo. So pa ta tri slovesa zahtevala svoja pojasnila. Moja naloga je bila, da jih obvestim in jim povem, da je zgodbe z oddajo Ljubezen po domače konec. Zdaj pa odločila sem se za zelo empatičen način sporočanja, vživela sem se v sogovornika in mu skušala na način, ki je njemu primeren, to sporočiti. Da bi solze pri tem formatu zadrževal, nima smisla. Če se lahko zjoče tvoj sogovornik, sem zagovornica tega, da se zjočeš tudi ti, voditelj.

Sami ste svojo srečo našli na malo drugačen, ste pred sodelovanjem v oddaji verjeli, da se v takšnem formatu res lahko najde resnična in prava ljubezen?
Ja, jaz sem v to skoraj prepričana. Ker primeri takih načinov srečevanj kažejo na pozitivne rezultate. Ni važno, kje spoznaš partnerja. Ali je to na avtobusu, v resničnostni oddaji, na internetu ... Ljudje potrebujemo zgolj nek dogodek in ta smo bili tukaj mi. Seveda z ekipo in scenarijem, ki je vse malo predvidevala in morda usmerjala. Ampak ja, lahko se ljubezen zgodi tudi v taki oddaji. Sama sem si pred tem ogledala številne tuje licenčne oddaje iz različnih držav. Normalno je, da so se ljudje našli. Če niso našli dosmrtne ljubezni, so se spletle vsaj prijateljske vezi. Ljudje so se spoznali, razširili so svoj družbeni krog. Meni se to ne zdi absolutno nič spornega in sem zagovornica tega, da se ljudje spoznavajo na ta način.

M24
Tanja ima sicer rada mir, a pravega kmečkega življenja še ni preizkusila.

Bo v oddaji veliko čustev, bomo jokali tudi gledalci?
To kar ste videli je šele začetek. Iz oddaje v oddajo bo bolj intenzivno. To lahko zagotovim.

Kakšni ste vi v zasebnosti? Bi lahko živeli to umirjeno življenje na deželi s kmečkimi opravili, saj ste vseeno v kar hitrem in intenzivnem poklicu?
Precej dobro vprašanje, bi pa najprej morala preizkusiti, da bi videla, ali je to. Se mi pa zdi, da sem globoko v sebi človek dejanj, človek akcije, mi kakršnokoli delo ni tuje, sem garač in vsaka stvar, ki jo počnem, je taka, da se ji predam. Bi bilo potrebno poskusiti, je pa težko reči, ker tega življenja še nikoli nisem izkusila. Lahko gledamo Gorskega zdravnika, ampak to je idealizirano kmečko življenje. Jaz pa ga dejanskega ne poznam. Imam bežen vpogled, kaj je to, bi bilo seveda za preizkusiti. Mogoče se pa res kdaj preselim na kakšno kmetijo.

Je pa res, da ste po eni strani obraz medijev, po drugi strani pa zasebno življenje živite povsem odmaknjeno ...
To sem pa vedno zagovarjala, da je lepo, če si miren sam s sabo in da pretirane sreče ne razlagaš svetu. Saj pravijo, da ko si srečen, se ne hvali, ker je svet nevoščljiv. Ko si pa nesrečen, pa tudi ne toži, ker je svet zelo privoščljiv. Raje ohranjam svoje težave in svoje veselje zase, ker delit vse to z ljudmi nima smisla. Ljudem lahko samo daješ, ko si sam miren, zato ne kričim po pozornosti, ker mi to ne bi prineslo nobenega veselja, ampak samo stres.

M24
Tanja Postružnik Koren