Unikatne sestre

FOTO: Znane Slovenke in njihove dvojčice

bp
9. 1. 2017, 20.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Številni svetovni zvezdniki se lahko pohvalijo z dvojčki, s katerimi si ne delijo samo oblačil, ampak tudi slavo. In tudi pri znanih Slovenkah smo jih našli kar nekaj.

Mediaspeed
Nekdanja mis Slovenije Nives Orešnik ima sestro dvojčico Majo, ki pa ni medijsko izpostavljena.

Ob pregledu fotoarhiva je bilo kar nekaj znanih Slovenk, ki se lahko pohvalijo s tem, da imajo sestro dvojčico. Zagotovo sta med najbolj znanimi dvojčici Jambrek. Polona Zoja je že vrsto let uspešna televizijska voditeljica, Špela Klara pa je po končani televizijski karieri zaplavala v modne vode.

Mediaspeed
Polona Zoja in Špela Klara Jambrek.

Mediaspeed
Kot jajce jajcu sta si podobni tudi dvojčici Leticia Yebuah Slapnik in Irena Yebuah Tiran.

Za različni karieri sta se odločili tudi Metka in Maruša Majer. Prva je novinarka na Televiziji Slovenija, druga pa igralka, ki je nazadnje zaigrala v filmu Avtošola in je letošnja prejemnica nagrade European Shooting Stars v Berlinu.

Med znanimi dvojčicami je tudi nekdanja mis Slovenije 2012 Nives Orešnik, ki je danes uspešna manekenka in osebna trenerka, ima pa sestro Majo, s katero so ju predvsem v otroštvu veliko zamenjevali. »Še danes, ko si včasih pogledam kakšne najine starejše slike, ne vem, katera na sliki sem jaz. (smeh) Nikoli pa nisva izkoriščali tega, da sva si podobni, tudi pri pisanju testov v šoli ne,« je v smehu povedala Nives.

V glasbenem svetu pa izstopata vedno nasmejani glasbenici Leticia Yebuah Slapnik in Irena Yebuah Tiran. Slednjo je širša javnost bolj spoznala kot žirantko v šovu Znan obraz ima svoj glas. Ne smemo pa pozabiti omeniti tudi navihanih pevskih dvojčic Nike in Eve Prusnik, ki sta pred leti nastopali v šovu Misija Evrovizija.

Mediaspeed
Navihani dvojčici Eva in Nika Prusnik