Zabava

Rihanna bo prejela nagrado za življenjsko delo

b.p.
22. 8. 2016, 12.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Priljubljena pevka z Barbadosa bo na letošnji podelitvi glasbenih in videonagrad MTV prejela nagrado za življenjsko delo. Najvišje priznanje hiše MTV, ki ga je lani prejel raper Kanye West, nosi ime po pop ikoni Michaelu Jacksonu.

Diva Rihanna bo nagrado za življenjsko delo prejela ne le zaradi glasbe, ampak tudi zaradi velikega prispevka k pop kulturi.

Nekateri se smejejo, drugi aplavdirajo. Pevka Rihanna bo pri svojih »rosnih« 28 letih prejela nagrado za življenjsko delo, ki predstavlja poklon Rihanninemu delu, ne le v glasbi, ampak tudi prispevku k pop kulturi, modi, filmu in dobrodelnosti.

Osemindvajsetletna barbadoška pevka je nominirana za nagrade MTV za najboljši video ženske izvajalke in najboljše sodelovanje. Trenutno se mudi na svetovni turneji, na kateri predstavlja svoj najnovejši studijski izdelek Anti. Z enajstimi nominacijami letos v tekmi za nagrade MTV VMA vodi Beyonce, sledi ji Adele z osmimi nominacijami. Kandidati za zmagovalca v novi kategoriji nagrad za glasbene videe, ki prehajajo v daljše forme, so Beyonce, Chris Brown, Justin Bieber, Florence and the Machine in Troye Sivan.