Nogomet

Škofjeločan postal zanimiv Chelseaju

B.O./M.J.
3. 1. 2014, 09.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Jan Oblak še ni dobro začel braniti za člansko ekipo Benfice, že naj bi se zanj ogrel eden najuspešnejših svetovnih nogometnih kolektivov zadnjih let. Mladi Škofjeločan naj bi postal zanimiv Chelseaju, vsaj tako pišejo angleški mediji.

Nikola Miljković

Zgodba gre nekako takole: Chelsea želi kupiti napadalca Diega Costo, da bi se dokopal do Brazilca s španskim potnim listom, naj bi bil Atleticu pripravljen odstopiti Thibauta Courtoisa. Belgijec že res sodi med najboljše vratarje v Evropi, a kaj ko mu doslej še ni bilo dano, da bi se lahko dokazal v dresu Chelseaja.

Kot posojen tako že dve leti brani za Atletico, zdaj pa naj bi mu bilo takšne »prakse« dovolj. Zato je menda že postavil ultimat: ali bom prvi vratar Chelseaja ali pa bom odšel. Toda Londončani imajo v svojih vrstah že Petra Čecha, ki je star šele 31 let, kar za vratarja res ni veliko. Čeh je že vrsto let »zacementiran« v golu modrih, njegovega statusa očitno ne more ogroziti niti deset let mlajši Belgijec. Ker pa Chelsea krvavo potrebuje napadalca, bi lahko prav Courtoisa uporabil za odličen adut pri snubljenju že omenjenega Coste.

A zakaj bi Chelsea iskal še enega vratarja, če ima že dva, ki sta zgolj rezervista? Odgovor je preprost: Schwarzer je star že 41 let, Hilario 38, ne pred enim ne pred drugim ni več veliko let na najvišji ravni.
 
In kje je v tej zgodbi prostor za Oblaka? Član Benfice bi se lahko na stadion Stamford Bridge preselil kot menjava za Čecha, torej bi prevzel vlogo, ki jo v tem trenutku opravljata Mark Schwarzer in Henrique Hilario. A zakaj bi Chelsea iskal še enega vratarja, če ima že dva, ki sta zgolj rezervista? Odgovor je preprost: Schwarzer je star že 41 let, Hilario 38, ne pred enim ne pred drugim ni več veliko let na najvišji ravni.
 

Prav nasprotno velja za Oblaka, ki je star šele 20 let in ima torej pred seboj še vse. A kljub mladosti se je že dokazal, ne nazadnje je odigral tudi tri tekme za člansko reprezentanco Slovenije. Glas o njegovi nadarjenosti je v Anglijo tako in tako segel že pred časom. Nekoč je bil recimo na preizkušnji pri Fulhamu, nato so ga mediji povezovali z Evertonom. Zdaj je v igri očitno tudi Chelsea, kjer trener prihaja iz države, v kateri Oblak igra - iz Portugalske. In ni vrag, da Jose Mourinho še kako dobro ve, kdo je vroč v portugalskem prvenstvu in koga si splača zagotoviti, še preden se bodo zanj ogreli tudi vsi ostali...