Zimski športi

Zame je to nekaj res posebnega

Barbara Kavčič
2. 1. 2014, 15.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Pretekle dni so v ligi KHL odigrali mnogo srečanj. Amur je koledarsko leto sklenil z visokim porazom, z 2:8 je Habarovsk izgubil v Astani, kjer našega napadalca Jana Muršaka ni bilo v postavi, saj je zbolel (trebušna gripa).

Grega Wernig

Včeraj smo z njim stopili v stik in med drugim nam je namignil, da naj bomo v teh dneh pozorni na novice iz Habarovska. Več ni želel izdati, a čez nekaj ur je postalo jasno, kam je pes molil taco. Naš odlični napadalec bo odslej igral za moskovski CSKA, ob objavi menjave kluba pa nam je iz Habarovska sporočil: »Pogovori so potekali že kar nekaj časa. Moram priznati, da mi v Habarovsku ni bilo slabo, saj sem veliko igral, ampak igrati za tako velik klub, kot je CSKA, bo nekaj zelo posebnega in komaj čakam prvi nastop.«

Jan se bo v Moskvi pridružil ekipi, kjer igrata tudi Aleksander Radulov in Aleksej Morozov, generalni menedžer ekipe je legendarni Sergej Fedorov. »Vesel sem, da je prišlo do dogovora, predvsem pa mi je všeč, ker bom veliko bližje domu,« je za Ekipo včeraj povedal 25-letni Štajerec, ki je za Amur na 36 tekmah zbral 21 točk (12 + 9). CSKA, s katerim je dogovor sklenil do konca naslednje sezone, je sicer na lestvici zahodne konference na petem mestu in je veliko uspešnejši kot Amur, ki je na predzadnjem mestu lestvice vzhodne konference.

V tem tednu se je veliko dogajalo tudi pri naših južnih sosedih. Hokejisti Medveščaka so se preselili v zagrebško Areno, kjer so do zdaj odigrali dve tekmi. Na prvi so s petardo klonili pred Dinamom iz Moskve, v nedeljo pa so s 4:2 premagali Vitjaz. To srečanje se ne bo vpisalo le v hokejske statistike, temveč tudi v Guinnesovo knjigo rekordov, in to dvakrat. Kar 15 tisoč navijačev je kar 15 minut, tri sekunde ter dve tisočinki izvajalo mehiški val in s tem postavili nov rekord, ki je pred tem znašal slabih sedem minut. Hkrati so v Zagrebu podrli tudi rekord v masovnem in glasnem navijanju le predstavnic nežnejšega spola.