Vreme

Danes ponekod še sonce, jutri padavine

STA
3. 1. 2014, 09.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes bo v severovzhodnih krajih delno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla. Drugod bo pretežno oblačno, predvsem na Notranjskem, Primorskem in v osrednji Sloveniji bo občasno še rahlo deževalo ali rosilo. Ponekod bo pihal jugozahodnik.

Jutri bo oblačno, padavine se bodo v zahodni in osrednji Sloveniji okrepile, na vzhodu pa bo še večinoma suho. Meja sneženja se bo dvignila nad okoli 1500 metrov. Ob morju bo zapihal jugo.

Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem od 4 do 8, najvišje dnevne od 4 do 10, v vzhodnih krajih in ob morju do 12 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes in jutri bo deževalo predvsem ob Jadranu ter v Gorskem Kotarju. V krajih vzhodno od nas bo delno jasno in ponekod zjutraj megleno.

Vremenska slika: Nad Atlantikom in nad večjim delom zahodne Evrope je obsežno ciklonsko območje. Vremenska fronta je dosegla zahodne Alpe in se počasi pomika proti vzhodu. Od jugozahoda priteka nad naše kraje vse toplejši in vse bolj vlažen zrak.

Obeti: V nedeljo bo oblačno. Predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. V ponedeljek bo predvsem v zahodni polovici države še možen rahel dež ali rosenje, drugod bo suho. Na severovzhodu se bo oblačnost ponekod trgala, pihal bo jugozahodnik.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremenska obremenitev bo danes dopoldne prehodno oslabela, ne pa tudi ponehala. Popoldne se bo obremenitev ponovno krepila, prav tako tudi nekatere bolezenske težave. Spanje v noči na soboto bo moteno. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.