Sneg

Največ ga je zapadlo v Črnomlju

M.K./STA
3. 1. 2017, 08.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zlasti jugovzhodne kraje je ponoči vendarle pobelilo. Po podatkih Agencije RS za okolje je bila ob 7. uri snežna odeja najdebelejša v Črnomlju, in sicer je merila 17 centimetrov.

Bobo
Dopoldne bodo padavine po napovedi agencije povsod ponehale, najkasneje v Beli Krajini (slika je simbolična).

Po osem centimetrov so namerili še v Kočevju in Novem mestu, drugod pa je snega bolj za vzorec. V prihodnjih dneh novega sneženja še ni pričakovati.

Dopoldne bodo padavine po napovedi agencije povsod ponehale, najkasneje v Beli Krajini. Od severa se bo postopno razjasnilo, le ponekod v južnih krajih bo ostalo več oblačnosti. Na Primorskem bo pihala večinoma zmerna burja, ki bo do večera postopno ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem do 10 stopinj C.

Previdno na cestah

STA
Mačkovec pri Novem mestu

Na Dolenjskem ponekod sneži. Voznikom svetujejo, naj vozijo previdno. Vzdrževalne službe ceste posipajo, ponekod tudi že plužijo, zato je možen upočasnjen promet.

Jutri zjutraj se bo od severa zmerno pooblačilo, po nekaterih kotlinah bo zjutraj in deloma dopoldne megla. Čez dan bo predvsem v vzhodni polovici Slovenije zmerno do pretežno oblačno in povečini suho, drugod pa večinoma sončno. Sredi dneva se bo oblačnost prehodno povečala tudi ponekod na Primorskem. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -9 do -3, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od 3 do 8, ob morju do 10 stopinj C.

V prihodnjih dneh na agenciji napovedujejo povečini suho vreme. Nekaj več oblačnosti bo v sredo predvsem v vzhodni polovici Slovenije, drugod pa bo večinoma sončno. Temperature bodo še nad ničlo, medtem ko se v četrtek in petek obeta bistveno hladnejše vreme z dnevnimi temperaturami pod lediščem.

Vremenska slika 

Nad severnim Sredozemljem je plitev ciklon, nad severnim Balkanom pa hladna fronta, ki se pomika proti jugovzhodu. Čez dan se bo nad vzhodnimi Alpami in severnim Balkanom od zahoda krepilo območje visokega zračnega tlaka. Od severozahoda doteka nad naše kraje hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo v krajih vzhodno in južno od nas zmerno do pretežno oblačno. Predvsem v krajih južno od nas se bodo zjutraj in dopoldne pojavljale padavine, v notranjosti Hrvaške bo snežilo. Ob Jadranu bo pihala večinoma zmerna burja. Čez dan se bo razjasnilo.

Jutri bo v krajih zahodno od nas sončno, drugod pa bo zmerno do pretežno oblačno. V Avstriji bo snežilo v osrednjih in severnih Alpah.