Brezvestni voznik

Smrt dveh sestričen: komaj 12-letna Helina mami umrla v naročju

T.L.
2. 1. 2017, 21.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zadnji dan v letu sta življenje izgubili dve mladoletnici, sicer sestrični. Policija je prijela pet moških.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Pet moških so prijeli zaradi suma, da so z divjo vožnjo povzročili smrt dveh mladoletnih deklic. Helina Kotlarova (12) je umrla na kraju nesreče, njena sestrična Zaneta Krokova (11) pa naslednji dan v bolnišnici. Pridržani so stari 23, 59, 48, 38 in 18 let, je sporočila policija. 

Dekleti sta v britanskem Oldhamu zapustile trgovino, ko se je na zadnji večer starega leta okoli 19.15 ure vanju zaletel avtomobil. Po nesreči je voznik odpeljal, deklicima povzročitelj ni niti skušal pomagati. 

Prišli so po boljše življenje in izgubili hči

Ko sta slišala za grozljivo novico, sta Helina starša Silvija in Robert prihitela na kraj nesreče. Družina namreč živi nekaj deset metrov stran od prizorišča nesreče. Pomagati nista mogla, saj je njuna hčerka umrla v materinem naročju. Družina sedmih sester in brata je pred osmimi leti iz Češke prišla v Veliko Britanijo. Letošnje novo leto so dočakali objokani. 

Helina sestra Silvija (19) je povedala, da je sestra umrla le 90 metrov stran od doma. Dekleti sta se držali za roki, ko sta zapuščali trgovino in čakali, da prečkata cesto. Obe je ob trčenju s prehitrim avtom odneslo nekaj metrov daleč. 

Voznik je v bližini kraja nesreče pustil avto in pobegnil v neznano.