Vojna na twitterju

Donald Trump: "Ne bo se zgodilo!"

J.P.
3. 1. 2017, 08.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Severni Koreji ni uspelo prepričati Donalda Trumpa.

Reuters
Milijarder Severne Koreje ne bo mogel pomesti pod preprogo.

Novoizvoljeni ameriški predsednik Donald Trump se je znova zatekel na twitter, da bi obračunal s severnokorejskim voditeljem Kim Jong Unom. Severna Koreja naj bi bila v zadnjih stadijih razvoja medcelinske balistične rakete z jedrsko konico.

Reuters
Nič ne kaže, da se Kim Jong Un namerava odpovedati jedrskemu orožju.

Niso ga prepričali

Trump je tako zapisal: »Severna Korej trdi, da je v zadnjih stadijih razvoja jedrskega orožja, ki bi lahko doseglo dele ZDA. Ne bo se zgodilo!« 70-letnik, ki bo predsednik Združenih držav Amerike postal 20. januarja, se požvižga na grožnje, ki jih je v novoletnem nagovoru Zahodu namenil severnokorejski predsednik. Kim Jong Un namreč ne bo več toleriral sodelovanja med Združenimi državami Amerike in Južno Korejo.

Milijarder Severne Koreje ne bo mogel pomesti pod preprogo. V preteklosti je dejal, da namerava sodelovati s kitajskim voditeljem Xijem Jinpingom, da bi naredil konec severnokorejskemu rožljanju z orožjem. Je pa Kitajcem pred kratkem očital, da jim Združene države Amerike v povsem enostranskem trgovanju prinesejo velike količine denarja, one pa jim nočejo pomagati s Severno Korejo. "Lepo," je zapisal.