v Severni Makedoniji

Umor 14-letne Vanje: Očeta, ki naj bi bil vpleten v ugrabitev, premestili v hišni pripor

D.K.
26. 4. 2024, 11.32
Posodobljeno: 26. 4. 2024, 11.45
Deli članek:

V Severni Makedoniji so konec lanskega leta umorili Vanjo Gorčevsko, 14-letnica, ki je 27. novembra v Skopju izginila na poti v šolo, je bila najdena mrtva v bližini vasi Orman na obrobju makedonske prestolnice. Kot je pokazala preiskava, je bila umorjena le nekaj ur po ugrabitvi, v dejanje pa naj bi bil vpleten tudi njen oče.

Facebook
Aleksandar Gjorčevski je v priporu.

Makedonska policija je hitro prišla na sled štirim osumljencem, da je sodeloval pri ugrabitvi svoje hčerke, pa policija sumi tudi njenega očeta Aleksandra Gjorčevskega, ki so mu po več mesecih pripora zdaj odobrili hišni pripor. Vrhovno sodišče Severne Makedonije je namreč preklicalo pripor Aleksandru G, očetu umorjene 14-letne deklice Vanje, in mu odredilo hišni pripor. 

»Soočam se z absurdnimi obtožbami. V trenutkih, ko nisem mogel izpustiti niti glasu niti solze, so mi na policijski postaji očitali stvari, ki mi niso jasne in jih ne razumem. Rad bi odkril identiteto ljudi, ki so to storili in vsi so enako krivi,« je dejal Aleksandar, ki je osumljen, da je sodeloval pri ugrabitvi svoje 14-letne hčerke Vanje, ki je bila nato umorjena, oziroma naj bi jo celo naročil, poroča Skopje1 .

Medtem pa se je, kot je poudaril njegov zagovornik, odvetnik Vladimir Tufegdžić, družinska tragedija, ki jo preživlja njegov klient, še povečala, saj Aleksandru ne dovolijo videvanja druge hčerke.