S kokosom na zadnjo pot

Med sežigom pokojnika eksplodiralo v krsti

S.R.
7. 2. 2018, 14.35
Posodobljeno: 7. 2. 2018, 14.37
Deli članek:

Eksplozija v krsti pokojnika je sprožila preplah pri osebju pogrebne službe.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Osebje v krematoriju Overdale v britanskem mestu Bolton se je pri sežiganju posmrtnih ostankov že v preteklosti srečevalo z nadvse raznovrstnimi težavami, zadnji primer pa je bil le kaplja čez rob. Žalujoče zdaj pozivajo, naj dvakrat premislijo, preden poleg ljubljenih oseb v krsto položijo kakšno »potencialno« eksplozivno telo. V njihovem krematoriju je namreč eksplodiral kokos.

»Pride lahko do peklenske eksplozije,« je dejala namestnica izvršnega direktorja pogrebne službe Donna Ball. Njihovo osebje je v zadnjih mesecih naletelo na več zaskrbljujočih predmetov, ki jih pred zažigom svojci smuknejo v krsto pokojnikov, vključno z mobilnimi telefoni, daljinskimi upravljalniki, elektronskimi cigaretami, steklenicami šampanjca in žganih pijač ter žogicami za golf.

Vsi ti predmeti pogrebni službi povzročajo velike težave pri sežigu, saj, kot pravi Donna, ob sežigu poškodujejo opeke in onesnažujejo okolje. Če že Donna sočustvuje z žalujočimi, ki pokojniku na zadnji poti v spremstvo položijo njemu ljubo stvar, jih poziva, naj s tem nemudoma prenehajo.